Productfotografie van een Combined Hybrid Drive CHD400e

Productfoto van Dieselmotor met electrische aandrijving.

Sommige producten zijn te groot en te zwaar om naar mijn studio te komen voor productfotografie. Dan kom ik met alle plezier naar u toe. Ik bouw dan een ‘studio op locatie’ op, inclusief achtergrond, lampen en computer. Onlangs had ik zo’n interessante productfotografie opdracht. Ik moest de productfotografie een dieselelectro motor verzorgen. Zo’n motor zit normaal in een kraan of een grondboor. Maar voordat hij wordt ingebouwd zetten de experts van SDK Engineering hem zelf in elkaar — met heel veel zorg en aandacht voor detail.

Van alle kanten

Het idee van de shoot was om de motor van alle kante te fotograferen, zodat klanten van de opdrachtgever de motor van alle kanten kunnen bekijken. Op de website van de opdrachtgever zal het object ook daadwerkelijk rond kunnen draaien.

Elementen van een studio op locatie

  • Voor deze shoot nam ik een witte rol achtergrondpapier mee. Er zijn allerlei verschillende kleuren mogelijk, maar als de website van de opdrachtgever zelf wit is, is dit meestal de beste keuze.
  • Ik fotografeer dan vanaf een zwaar statief. De camera blijft in dezelfde positie zodat je geen verschuiving in je beeld krijgt. Om de evenwijdige lijnen in een mooi perspectief te houden sta ik graag op een behoorlijke afstand van het object.
  • Waar mogelijk schiet ik graag in ene naar mijn laptop. Dit heet ‘tethered fotograferen’. Oftewel ‘fotograferen aan de draad’. Zo kun ik de beelden snel en goed zien, en kan de opdrachtgever meekijken. Dat laatste is heel belangrijk! Tijdens de shoot kun je van allerlei dingen aanpassen die daarna niet meer kunnen worden veranderd.
  • Standaard liggen er in mijn auto 7 lampen. Voor deze shoot heb ik er 5 gebruikt, met een totaal vermogen van 2100 Ws. Ik maakte op een gegeven ogenblik de fout om zelf in het licht te kijken terwijl ik de flits liet afgaan. Dan zie je echt even helemaal niks meer!

Vrijstaand

Tijdens de shoot stond de motor op pootjes. Deze heb ik in de nabewerking weggewerkt. Het wegwerken van irrelevante details zodat alleen het object overblijft noemen we ‘vrijstaand maken’. Door een schaduw toe te voegen komt het object los van de achtergrond. Klik maar eens op een foto om deze groter te bekijken.

Behind the scenes

Om u een kleine indruk te geven van hoe zo’n shoot in zijn werk gaat heb ik een kleine behind-the-scenes video gemaakt.

aanbeveling

We hebben met Rogier inmiddels twee afspraken gehad. De eerste afspraak was voor bedrijfsfotografie en de tweede afspraak ging over product foto’s. Met een indrukwekkend portfolio maakt hij eigenlijk al zijn eigen reclame. De foto’s zijn van uitstekende kwaliteit, echt heel goed. Daarnaast biedt Rogier een prettige samenwerking waarin hij goede begeleiding biedt tijden het proces, de tijd neemt, uitleg geeft, zijn visie deelt en kritisch kijkt naar zijn eigen werk. Vooraf is er contact en worden wensen en behoeften besproken, hiervoor wordt de tijd genomen, wat goed helpt. Rogier is een echte professional, die zijn vak verstaat, voorbereid is en mee denkt. Hij staat garant voor kwaliteit. Wij raden Rogier Bos dan ook zeker aan!

Regina Roosendaal, SDK Diesel Support B.V.SDK Engineering B.V.

< Bekijk mijn industriële fotografie

< Bekijk mijn fotografie van fabricage en productie

< Bekijk mijn productfotografie

Over Rogier

Rogier is fulltime professioneel fotograaf sinds 2007 en fotografeert voornamelijk voor bedrijven, met een nadruk op industrie. Hij is Zilver-master fotograaf, en werkt vanuit Rotterdam in binnen- en buitenland. Hij heeft diverse prijzen gewonnen. Opdrachtgevers ervaren hem als een goede fotograaf die goed mee kan denken en hun wensen kan vertalen naar sterke beelden die heel effectief en aantrekkelijk zijn in marketing en PR.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *