Portretten voor een wervingscampagne: medewerkers groenvoorziening en milieu

Uitvoerder in overleg met twee collega's over infraproject in woonwijk.

Dit zullen niet de beelden zijn die u verwacht op de website van een industrieel fotograaf. Deze keer geen stoere beelden van metaalbewerkers bij gloeiende ovens vol vloeiend staal. Maar desalniettemin een hele leuke opdracht! Voor Bunnik Groep mocht ik nieuwe portretten voor een wervingscampagne maken. Mooie foto’s van mensen die elke dag hun stad schoon, mooi en gezond maken!

Ik mag al een aantal jaar fotografie en video verzorgen voor de Bunnik Groep. Dat doe ik met ontzettend veel plezier. Ik ontmoet daar mensen die mooi werk doen, en daar trots op zijn. Nee, het zijn (meestal) geen grootschalige projecten. Ook deze keer niet: ik maakte foto’s van het planten van kleine plantjes in een woonwijk, en het schoonborstelen van een winkelstraat. Maar juist omdat ik het bedrijf ken en begrijp waar ze trots op zijn kan ik er mooie foto’s van maken.

Allereerst: een goede voorbereiding is cruciaal. Als je naar zo’n project toegaat in de hoop dat ‘iemand er wel bereid is om op de foto te gaan, vang je hoogstwaarschijnlijk bot. Je gaat tenslotte adverteren met de foto’s van je medewerker. Geloof me als ik zeg dat je dat van te voren even goed met mensen moet doorspreken!
Dat was hier goed geregeld! We hebben een aantal projecten bezocht, en ik op elke plek trof ik mensen die al hadden ingestemd om op de foto te gaan. Met andere woorden: de fotograaf werd verwacht. Niemand die er nog even over na moest denken. Het was gewoon goed geregeld.

Op de tweede plaats: zorg voor schone kleding en goede apparatuur. Mensen die dit soort werk doen houden hun kleding doorgaans niet heel erg schoon. Maar voor de portretten voor een wervingscampagne wil je dat alles er aantrekkelijk uit ziet! Dus ging er een doos met nieuwe kleding mee, en werd en er voorafgaand aan elke fotosessie goed gekeken of alles netjes was. De details doen ertoe!

En last but not least: je hebt een fotograaf die erin slaagt om snel een leuke connectie met de collega’s te maken! Je collega’s zijn geen getrainde modellen, en op de foto gaan is best ingewikkeld. Veel mensen zijn toch wat nerveus. Je hebt dus een fotograaf nodig die mensen op hun gemak stelt en een lach op hun gezicht tovert!

Meer over mijn industriele fotografie

Meer over mijn werving en recruitmentfotografie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *