portretten voor werving en recruitment:
Aantrekkelijke beelden die nieuwe mensen aantrekken!

Medewerker groenbeheer met kettingzaag. Portretfotografie voor wervingscampagne.

Aantrekkelijke portretten die nieuwe mensen aantrekken!

Iedereen heeft hetzelfde probleem: krapte op de arbeidsmarkt! Het is moeilijk om nieuwe mensen te vinden! Maar: met behulp van goede foto’s kun je ook goede mensen vinden en aantrekken! Ik maak graag (en vaak) portretten voor werving en recruitment. Dat zijn leuke opdrachten: de kunst is om in één beeld zoveel mogelijk details en sfeer te vangen die potentiële nieuwe collega’s aanspreken!

aansprekende wervingsportretten

Wat maakt een wervingsfoto goed? Wat voor foto trekt nieuwe mensen aan? De volgende elementen moeten er dan een onderdeel van zijn.

  • Herkenbare werkzaamheden. De potentiële nieuwe collega herkent de werkzaamheden. Die zijn op een aantrekkelijke manier weer gegeven.
  • Uit de foto komt werkplezier naar voren. Een glimlach, vaart, lol, samenwerking — maar ook focus en concentratie laten de nieuwe collega zien dat u een leuke werkplek biedt!
  • Goed materiaal. De apparaten waarmee gewerkt wordt, spreken aan. De machines zijn modern en schoon.
  • De werkzaamheden in beeld moeten natuurlijk uitdagend zijn op het niveau waar de collega zou opereren. Is het leuk werk?
  • Er spreekt teamgevoel uit de beelden. Wervingsportretten hebben vaak meerdere mensen in beeld.
  • Beelden moeten er natuurlijk authentiek uitzien. Je ziet snel genoeg of er toneel gespeeld wordt
Uitvoerder en werkvoorbereider in overleg in Cold Storage Warehouse op de Maasvlakte. Bouwfotografie voor Cordeel.

Tips voor opdrachtgevers

Zorg voor goede modellen. De neiging bestaat om wervingsfoto’s te maken met het huidige personeel. Dat kan goed gaan; maar het kan ook problematisch zijn. Lang niet iedereen komt goed over op de camera! En welk probleem ontstaat er als de betreffende collega ergens anders gaat werken. Vandaar dat wij vaak aanraden om met modellen te werken. Ja, daar staan kosten tegenover — maar je gaat er ook veel problemen mee uit de weg! Modellen acteren en kunnen vaak beter het gevoel dat u wilt overbrengen!

Zorg voor duidelijk herkenbare werkzaamheden. De nieuwe collega moet zich herkennen in de situatie!

Zorg voor een georganiseerde omgeving, schone kleding en moderne apparatuur. De details samen maken het beeld waar de collega op afkomt!

Flexibiliteit in Gebruik

Deze foto’s zijn veelzijdig inzetbaar. Of het nu gaat om websites, nieuwsbrieven, presentaties of drukwerk, redactionele foto’s passen bij verschillende soorten marketing- en communicatiemateriaal.

Kortom, redactionele fotografie is cruciaal voor bedrijven die hun verhaal willen vertellen op een manier die authentiek, geloofwaardig en aantrekkelijk is voor hun doelgroep. Het draagt bij aan een positief imago en een effectieve communicatiestrategie.

Veelzijdig

U kunt met uw vragen bij ons terecht. We hebben veel techniek en kennis in huis om uw opdracht uit te voeren. De meeste uitdagingen gaan we niet uit de weg.

Ervaren

Met 24 jaar ervaring in de professionele fotografie zijn er weinig dingen die we nog niet hebben gedaan. Nog steeds hebben we een commitment om op ‘the cutting edge of technology’ te blijven.

meedenkenD

U werkt niet elke dag met een fotograaf. Grote kans dat u graag uw wensen en ideeën doorspreekt. We denken, als u daar behoefte aan heeft, graag met u mee!

voorbeelden van portretten voor werving & selectie

/

Rogier is lid van: