Event aftermovie: ‘sereen op schier’

Landschapsfotografie: storm op Schiermonnikoog

Event aftermovies moeten tegenwoordig snel en dynamisch zijn. Kort, en met duizelingwekkend camerawerk, want het moet allemaal passen binnen de 30 seconden die u er misschien aandacht voor heeft op sociale media. Maar als je event plaatsvindt op een rustige plek als ons mooie waddeneiland Schiermonnikoog, dan past een heel ander soort event aftermovie. En dus pakte ik het voor deze productie helemaal anders aan!

Deze aftermovie was niet gepland

Het was uberhaupt niet mijn bedoeling om een aftermovie van dit event te maken. Ik was gewoon op stap met een groep collega’s van het Master Photographer’s Network (een club professionele fotografen waar ik lid van ben). Elk jaar bezoeken we een ander waddeneiland. We doen dan foto-opdrachten samen en hebben veel plezier rond onze passie en ons werk: professionele fotografie.

Een event aftermovie met minimale middelen

Toen ik de opdracht voor dit weekend hoorde werd al snel duidelijk dat ik beter een event aftermovie kon maken. Ik had een heel klein (maar goed) video-cameratje bij me, en een kleine drone. Daar heb ik deze aftermovie mee gemaakt, verder aangevuld met wat beeld dat verschillende mensen maakten met hun mobiele telefoons.

Ik laat u het resultaat graag even zien. Want hoe klein de middelen ook waren, het resultaat is eigenlijk verrassend mooi!

Ik heb het voor deze film helemaal over een andere boeg gegooid! De film is niet ‘zo kort mogelijk’. hij is niet dynamisch en ‘all over the place’. Nee, hij vertelt een verhaal, met humor (!), mooie rustgevende muziek en doorspekt met mooie foto’s — want we zijn ten slotte professionele fotografen.

De moeite waard om even te bekijken!

Bekijk mijn videoproducties

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *