Fotografie en video voor nieuwe beursstand, folder en website.

Beursstand fotografie voor VTU beurs in evenementenhal Gorinchem

Onlangs mocht ik de nieuwe beursstand van Van Wijk Uitvaartkisten fotograferen. op zich niet zo bijzonder, maar aan deze beursstand mocht ik wel een heel grote bijdrage leveren. De muren van de beursstand bestonden namelijk uit hele grote beelden, die ik voor hen heb gefotografeerd. In de beursstand presenteerde Van Wijk haar productlijn in een hele mooie nieuwe folder, waar ik de sfeerfoto’s voor mocht maken. Op een groot scherm draaide een beursfilm, die ik voor van Wijk mocht maken. En twee dagen voor de beurs kwam de nieuwe website van van Wijk online: een website waar de fotografie hoofdzakelijk door Studio Rogier Bos verzorgd werd. De fotografie van de beursstand zelf, waar alles samen kwam, was de kers op de taart.

Ik vind het leuk om u even iets te vertellen over deze opdracht. Elk van de elementen afzonderlijk (portretfotografie, industriële fotografie én eventfotografie) is niet zo bijzonder — die doe ik met grote regelmaat — maar dat zoveel elementen zo samenkomen, dat is wel heel leuk. Dan heb je als fotograaf echt het gevoel dat je met een totaaloplossing bijdraagt aan het succes van de klant.

En dat van Wijk succesvol is, is aan alle kanten duidelijk. De groei zit er stevig in! Ze timmeren hard aan de weg. ‘Timmeren’ is in deze een leuk woord om te gebruiken, want een uitvaartkisten-bedrijf is in feite een houtverwerkingsbedrijf, en de mensen die daar werken, zijn in feite timmerlieden. 

Dat ambachtelijke moest in de foto’s en de beursfilm echt naar voren komen. Maar dan wel in combinatie met het moderne en vooruitstrevende! Bij Van Wijk uitvaartkisten werken heren en dames die met duidelijke passie voor hout en voor hun product elke kist zorgzaam en met oog voor detail in elkaar zetten. Maar er staan ook een aantal enorme gele robots die dag en nacht eindeloze complexe bewegingen maken. Mijn opdracht: dat samen in beeld te brengen. Maar dan wel zo, dat de concurrentie niet al te veel werd ingelicht over het unieke proces dat van Wijk gebruikt.

foto’s van ambachtelijke medewerkers

Ik laat u even in vogelvlucht een aantal beelden zien. Allereerst de foto’s die ik voor Van Wijk maakte van hun ambachtelijke medewerkers. Dit soort portretten vind ik heerlijk om te maken. Echte mensen die met passie hun vak beoefenen! Van deze foto’s ziet u een aantal terug op de beurswanden van de beursstand.

Klik op de afbeeldingen om ze groter te zien…

Sfeerfoto’s van producten

Vervolgens ziet u enkele sfeerfoto’s die ik mocht maken voor de folder. Het maken van deze foto’s was nog een verhaal apart. We kwamen tijdens de shoot er al snel achter dat we eigenlijk een styliste nodig hadden. Die was echter niet beschikbaar. Dus met veel inspanning heb ik samen met één van de directeuren van Van Wijk deze foto’s zelf vormgegeven.

Beursfilm

En dan volgt nu de beursfilm. Deze draaide dus op een groot scherm op de beursstand. De film is zo vormgegeven dat hij zichzelf eindeloos kan herhalen (loopen). Ook de muziek eronder gaat naadloos door. Op Youtube lijkt het daarom echter alsof de film nogal abrupt stopt.

Foto’s van de beursstand

Tenslotte de beursstand zelf. Een mooi, grote en ruim opgezette stand met zoals gezegd dus grote beelden gemaakt door mij. Grote beelden kun je het beste goed bekijken vanaf een afstand, maar ik ben speciaal even heel dichtbij gaan staan, en de scherpte was echt ongelofelijk. Zo mooi om je foto’s zo groot gebruikt te zien worden. Dat is echt eer van je werk.

Ik dank van Wijk, zowel haar direct als haar medewerkers (!), voor de zeer prettige samenwerking en feliciteer hen met hun nieuwe website, folder, beursfilm, foto’s en beursstand.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *