Een groepsfoto maken van het college B&W tijdens Corona

De gemeente Sliedrecht had een lastig probleem. Van het nieuwe college van burgemeester en wethouders ontbrak een goede groepsfoto. Maar op dit moment een groepsfoto maken is een beetje problematisch: we worden allemaal geacht 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Dat vond het college een beetje afstandelijk, en er was ook behoefte aan een foto die ook als de Coronamaatregelen achter ons liggen, wel bruikbaar was.

Dus kreeg ik een appje van de gemeentesecretaris. ‘S nachts om half twaalf. Dat doet op zich niet zo ter zake, behalve dat het aangeeft dat ik ook bij nacht en ontij bereikbaar ben. Mijn oplossing; fotografeer de heren één voor één, en maak er in Photoshop één geheel van. En maak van het proces een filmpje, zodat je altijd kunt laten zien dat je de RIVM maatregelen hebt gerespecteerd.

Zo gezegd, zo gedaan. De gemeente liet me gelijk een aantal goede portretfoto’s maken. Ieder collegelid kreeg op een apart groot scherm zijn eigen foto’s te zien en kon zijn eigen voorkeur aangeven. In bovenstaand filmpje ziet u het dat filmpje. Hieronder een aantal van de foto’s. Klik om ze groter te zien!

Videobeelden werden gemaakt door Judah Bos.

Rogier heeft voor het college van B&W van de gemeente Sliedrecht een serie foto’s gemaakt. Portretten van de mensen zoals ze zijn, in formele en informele setting. Door zijn constructieve meedenken, menselijke touch en oog voor de kleinste (technische) details zijn prachtige en herkenbare beelden ontstaan. Extra uitdaging: hoe maak je in corona-tijd een bruikbare en representatieve groepsfoto zonder op 1,5 meter te hoeven staan? Ieder collegelid apart fotograferen en dit met een zeer deskundige hand via Photoshop ineensmeden tot een professionele groepsfoto, mét daarbij een filmmontage die laat zien hoe we te werk zijn gegaan. Rogier bewaart de rust op de set, stelt mensen op hun gemak en verplaatst zich in wensen van zijn opdrachtgever zonder zijn eigen mening aan de kant te schuiven. Co-creatie in optima forma. Aanbevolen!
—Corstiaan van Vliet
Senior Communicatie-adviseur

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *