Nieuw: DieFoto.nl!

DieFoto.nl - mijn nieuwe website waar ik u mijn mooiste foto's aanbied!
DieFoto.nl – mijn nieuwe website waar ik u mijn mooiste foto’s aanbied!

Met trots presenteer ik u: DieFoto.nl! Dit is het project waar ik de afgelopen maand hard aan heb gewerkt. Met DieFoto.nl hoop ik te voorzien in een behoefte die ik vaak hoor bij opdrachtgevers: ik kan geen goede foto vinden of er zijn geen foto’s met het juiste formaat voor mijn ontwerp! Of, wat ik ook vaak hoor: ik heb de foto nú nodig. En terwijl ik met de camera in mijn hand op een bouwplaats sta. Voor al deze situaties is DieFoto.nl de oplossing: hier kunt u de foto in ene afrekenen en downloaden — en dat in de resolutie die u nodig heeft.

Voor wie is DieFoto.nl?

  • Voor mensen die van mooie foto’s houden!
    Geniet gewoon van de mooie plaatjes!
  • Voor mensen die een mooie foto zoeken voor aan de muur
    Bv boven uw vergadertafel op kantoor, of boven de bank in uw woonkamer
  • Voor mensen die foto’s zoeken voor hun communicatie
    Bv voor uw flyer, website, beurs stand, powerpoint, jaarverslag of nieuwsbrief

Op DieFoto.nl kunt u door mijn mooiste foto’s kijken, en ze direct kopen en downloaden, of bestellen voor aan de muur.

Foto’s, logisch geordend op onderwerp

Zoekt u skylines van Rotterdam, of beelden van de haven? Ik heb ze in overvloed. Zoekt u een mooie foto met heldere kleuren die past bij uw interieur? Van een Nederlands landschap In mijn collectie gaat u zeker iets moois vinden?

Er zijn foto’s in allerlei formaten

Kent u dat: u bouwt een website en heeft een small horizontale bannerfoto nodig. Maar alle foto’s die u kunt vinden zijn het standaard formaat. Dit komt omdat fotografen hun beeld willen vullen. Ik ben echter een aantal jaar geleden gaan fotograferen speciaal op bannerformaat. Op DieFoto.nl vind u allerlei foto’s die speciaal geschikt zijn voor banners.

Lekker snel: direct downloaden of bestellen

Het gebeurt mij en mijn collega’s regelmatig. Dan krijgen we de vraag of we een goede foto van een bepaald onderwerp hebben. Eerst gaan we zoeken. Dan gaan we onderhandelen. Vervolgens moet de foto verzonden worden. Vaak moet er eerst een factuur uit. Dan wordt de print gemaakt. En dan verzonden…

Allemaal bijzonder tijdsintensief! Op DieFoto.nl kunt u de foto gelijk betalen. Als u een foto voor download aanschaft kunt u die gelijk naar uw computer halen. Als u een foto voor aan de muur bestelt, wordt die gelijk door een professioneel lab in behandeling genomen en aan u verzonden. Lekker snel!

Downloads in verschillende formaten

Ook zo iets: voorheen leverde ik foto’s aan in de hoogste resolutie. Ik hanteerde één bedrag a € 270 ex BTW, wat voor veel mensen een te groot obstakel was: ze hadden hem alleen maar in het klein nodig. Maar om zo’n kleine foto te sturen was ik veel tijd kwijt, en dat loonde niet.
Maar op DieFoto.nl kunt u foto’s in verschillende groottes kopen. En de kleinste afbeeldingen zijn heel voordelig. Sommige foto’s kosten slechts € 25!

Groeiende collectie

Ik maak jaarlijks ca. 150.000 foto’s. Ik ben nu ruim 10 jaar fulltime professioneel fotograaf. U begrijpt: dat is een aanmerkelijk archief. Ik ben begonnen dat systematisch door te lopen en de mooie en interessante foto’s er uit te halen en op DieFoto.nl te plaatsen. Dat is een enorm karwei, ook omdat ik probeer de foto’s van relevante titels, beschrijvingen en steekwoorden te voorzien. Op dit moment zijn sommige categorieën nog een beetje leeg, maar daar gaat verandering in komen. DieFoto.nl is een work-in-progress; enerzijds komen er bestaande foto’s bij vanuit het archief, en anderzijds ga ik er weer op uit om mooie foto’s te maken.

Kom dus regelmatig kijken!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *