Event fotografie: uw congres direct op Instagram

Deze week mochten we weer een leuk evenement fotograferen. Ik zeg ‘we’, want mijn stagiair Martijn was voor het eerst van de partij. We waren uitgenodigd om een studentencongres in Nijmegen te fotograferen. Speciaal aan deze opdracht was dat de foto’s direct op Instagram geplaatst zouden worden.

Nou fotografeer ik heel veel events in het jaar. Het is heel normaal dat foto’s direct op sociale media geplaatst worden. Maar dat wordt altijd door iemand van de organisatie zelf gedaan. Maar in dit geval waren wij gevraagd om het beheer over het Instagram account te voeren. De organisatie had het druk genoeg met haar verantwoordelijkheden. Dus kregen we de log in informatie en begonnen we vierkante foto’s te maken — want Instagram is natuurlijk vierkant.

Meer info over mijn congresfotografie

Het was een zeer lange dag: we moesten er al om 8:30 zijn, en het evenement eindigde met een spetterend feest om middernacht. het plenaire programma en het diner vond plaats in het mooie concertgebouw de Vereeniging, een locatie die ik nog niet kende (zie hier een lange lijst event locaties die ik wel ken). Maar het middag programma vond plaats op 7 verschillend locaties ‘in de omgeving. Nou, dat hebben we geweten: met de regen vol in onze smoel hebben we onszelf een weg gebaand door het Nijmeegse.

Maar desondanks was het wel een erg leuk evenement. De studenten waren allemaal op hun paasbest gekleed. En vooral erg leuk om zelf een keer aan de knoppen te mogen zitten, en te bepalen wat er online kwam! We waren supersnel: sprekers waren nog maar net begonnen, of de eerste foto’s stonden al online. Ook leuk om te zien hoe gedurende de dag steeds meer mensen de Instagram-feed ontdekten en zich er op abonneerden. Het regende likes! En helemaal leuk werd het toen mensen ons begonnen op te zoeken en complimenten te geven op de foto’s en te vragen of ze ook op Instagram mochten.

1 thought on “Event fotografie: uw congres direct op Instagram”

  1. Hoi Ro, dank je voor de foto’s . Heel afwisselend, en leuk. Wat je allemaal hierbij schrijft is ook bijzonder! De reacties van al die mensen, bemoedigend toch voor jou/jullie.
    Ik had de vorige serie ook gezien, wilde er op reageren, maar nu was er al een volgende serie. Ik vond het commentaar onder de vorige serie ook heel leuk.
    Ik hoop dat je deze drukke dagen volhoudt. Helene

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *