Een interessante crossover in mijn fotografie: fotografeer de architectuur tijdens het event

Het Gooiland theater in Hilversum, tijdens de uitreiking van de RadioRing

Met grote regelmaat fotografeer ik allerlei evenementen. Zakelijke congressen, personeelsfeesten, symposia en ook particuliere feesten. Maar ik fotografeer ook regelmatig archtectuur: de binnen- en buitenkant van een kantoorpand, bijvoorbeeld voor een makelaarsbrochure. Maar nu zie ik een nieuwe interessante beweging: eventlocaties huren mij in om hun locatie te fotograferen (je zou zeggen dat dit architectuurfotografie is), terwijl deze in gebruik is — dus tijdens een evenement.

Diverse partijen benaderen mij hiervoor al met enige regelmaat: het Drijvend Paviljoen, De Van Nellefabriek, AHOY Rotterdam, RAI Amsterdam, NBC Nieuwegein, het Isala theater, en recentelijk ook het Gooiland theater. Ik dacht dat het leuk was u hier wat meer over te vertellen, en wat beelden te laten zien.

Wat locaties willen

Wat willen deze locaties?

  • Ze willen laten zien dat het druk is! Een volle locatie oogt beter dan een lege locatie. Kijk eens hoeveel mensen we kwijt kunnen! Kijk eens hoe groot onze ruimte is!
  • Ze willen laten zien hoe aantrekkelijk hun ruimte is. De architectuur, de vormen, de belichting, de ambiance…
  • Ze willen hun technische mogelijkheden en catering laten zien. geluidstafels, vaardig personeel, aantrekkelijke food displays. Je zou zelfs kunnen stellen dat ik soms er zelfs wat food fotografie door heen moet gooien…
  • Ze willen foto’s die ze breed kunnen gebruiken. Deze locaties gebruiken web banners: foto’s die breed over de webpagina heen worden geplaatst. Dat vraagt om speciale aandacht en vaardigheid in de fotografie
AHOY Rotterdam tijdens ABNAMRO Tennistoeurnooi.
Dit is zo'n overzicht van foto's die ik maakte voor web banners.
Overzicht van locatie foto’s voor een web banner. Door dergelijke banners kant-en-klaar aan te leveren neem ik een locatie werk uit handen. De foto’s zijn al geoptimaliseerd voor gebruik in een banner.

Mogen wij de foto’s gebruiken?

Naast de locaties die ik hierboven noemde, zijn er ook elke maand locaties die me benaderen of ze de foto’s kunnen gebruiken die ik recent van een evenement bij hun maakte. Ik ben dan niet de huisfotograaf, maar ze hebben via via mijn foto’s gezien. Vandaag werd ik nog benaderd door zo’n locatie. Dat is geen probleem; ik reken daar een vriendelijk tarief voor en help zo’n locatie graag aan mooie foto’s.

Onlangs mocht ik een hele mooie reactie ontvangen. Ik had foto’s gemaakt tijdens een evenement dat via de media was uitgezonden. Mijn opdrachtgever was de locatie; maar de omroep had zelf ook een fotograaf ingehuurd. Daar waren ze niet zo blij met de foto’s die ze van deze fotograaf hadden gekregen. Met mijn toestemming stuurde mijn opdrachtgever mijn foto’s aan de omroep door. Ik kreeg deze reactie van de regisseur:

Middels deze mail wil ik mijn blijdschap met de foto’s naar jou uiten. Wat een prachtige en goede foto’s zijn het. Ik heb met verschillende fotografen gewerkt en waarbij de opbrengst van de door mij ingehuurde fotograaf dit jaar enorm tegenviel, slaat mijn mond van verbazing en enthousiasme open bij het zien van die van jou. Vooraf heb je een beeld van foto’s die je graag zou willen hebben, maar dit overtreft de verwachtingen. Fantastisch! 

1 thought on “Een interessante crossover in mijn fotografie: fotografeer de architectuur tijdens het event”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *