havenfotografie: DOCKX Container handling equipment

Havenfotografie: reachstacker tilt container hoog op in de Waalhaven.

Deze opdracht is een mooi voorbeeld van mijn havenfotografie: het fotograferen van container handling equipment. Een dag lang kreeg ik de beschikking over containershandlers, heftrucks en reachstackers. De opdrachtgever, Dockx Container Handling Equipment, verkoopt en verhuurt ‘rollend haven materieel’, en doet dat in de havens van Antwerpen en Rotterdam. Nieuwe beelden waren nodig voor de website, maar ook voor sociale media. Een nevendoel van de shoot was het maken van foto’s voor het werven van nieuw personeel, of ‘techniekers’ zoals ze dat in België noemen.

HaVENFOTOGRAFIE: ALS HET VAART, ROLT, VLIEGT OF RIJDT

Havenfotografie is veel meer dan het het fotograferen van bootjes en schepen. Ik ben vrijwel wekelijks in de haven van Rotterdam te vinden, en heb er al de vreemdste opdrachten uitgevoerd! Van het fotograferen van een glycerine fabriek tot productfotografie van touwladders tot het veiligheidsonderzoek van buizen in raffinaderijen.

Zie mijn industriële fotografie

Zie mijn haven en maritieme fotografie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *