De mooiste foto’s van het Zomercarnaval Rotterdam 2023 event

Vandaag heb ik de straatparade van het Rotterdam Zomercarnaval weer eens gefotografeerd. Dit mooie en kleurrijke event vind elke jaar in de zomer plaats; en heb ik door mijn vakantieplannen de afgelopen jaren moeten missen. Dat vindt deze Rotterdamse eventfotograaf altijd erg jammer, dus toen bleek dat we dit jaar gewoon thuis zouden zijn heb ik gelijk plannen gesmeed om dit evenement te gaan fotograferen.

EEN EVENT ANDERS FOTOGRAFEREN DAN ANDERE FOTOGRAFEN

Langs de route van het zomercarnaval staan honderden fotografen. We doen allemaal ons best om het mooiste plaatje te fotograferen. Hoe kun je je daarin nou differentiëren?

Ik doe dat door iemand mee te nemen die onder een hoek van 45 tot 90 graden een flitslamp voor mij vasthoudt. De flitslamp is geplaatst op een hoog statief, waardoor het licht vanuit een andere richting dan de kijkrichting komt. Daardoor kan ik de omgeving donkerder maken, en de aandacht meer vestigen op mijn onderwerp. Bovenstaande foto laat dit mooi zien.

DE FOTO’S VAN HET ZOMERCARNAVAL 2023 STAAN ONLINE!

Je kunt de foto’s op deze link bekijken. Ik heb een web gallery van mijn 88 mooiste foto’s online geplaatst.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *