Fotografie en video van C&C metaalbewerking

Industriële fotografie: foto en video van kanten, lassen, bramen, frezen ... kortom alles op het gebied van Metaalbewerking bij Seine Metaal.

Vorige week vierde Seine Metaal haar 25jarig jubileum. De nieuwe website, waar ik aan mee mocht werken, werd bij die gelegenheid gelanceerd. Voor deze website mocht ik de fotografie en video van CNC metaalbewerking doen. Verdeeld over twee dagen maakten we een mooie serie beelden die alle speerpunten en specialismes van dit mooie metaalbewerkingsbedrijf goed in beeld brachten.

Industriële fotografie: foto en video van kanten, lassen, bramen, frezen ... kortom alles op het gebied van Metaalbewerking bij Seine Metaal.

WEB BANNER VIDEO

Op de website van Seine Metaal kunt u de video bekijken die ik maakte. Zo’n video banner naadloos loopen. De grafische elementen die u in beeld ziet zijn in HTML in een laag boven de video geplaatst. Daardoor kun je de browser naar alle kanten uitrekken zonder dat deze verplaatsen.

Een gedeelte van de werkzaamheden in de machines vindt plaats achter gesloten deuren. Dat maakt het ingewikkeld om er goede beelden van te maken. Door de camera in de machine te plaatsen en op afstand aan te sturen via wifi kun je vaak toch echter wel de juiste beelden maken. Ik doe dit nu regelmatig en wordt er steeds handiger in.

[Bekijk mijn videoproducties]

UITSTEKENDE SAMENWERKING

Op dit blog heb ik het wel eens vaker ter sprake gebracht: goede samenwerking met de fotograaf maakt een wereld van verschil in 1. hoeveel foto’s de fotograaf kan maken, en 2. de kwaliteit van de foto’s. Ik probeer niet te klagen, maar ik maak het vaak mee dat de klant me ‘loslaat’ en teruggaat aan zijn werk. Ik moet me dan maar bedruipen. Vervolgens moet ik dus naar mensen toestappen die mij niet kennen, en vragen of ik hen mag fotograferen. En of ze uit willen leggen wat ze doen, en of ik dat mag fotograferen. U begrijpt: de ene gaat dat beter dan de andere.
Nou, dat was bij Seine wel anders! Ik heb daar beide dagen geweldige begeleiding gehad! Dingen werden geregeld; mensen werden voorbereid dat zij zo meteen op de foto mochten; en de machines stonden klaar en waren schoongemaakt. Constant kwam de vraag of ik nog iets nodig had, en of alles zo goed stond. Kijk – dan maak je betere foto’s!

JE MOET ALS FOTOGRAAF OOK BLIJVEN KIJKEN

In één van de loodsen stonden een hele serie metalen letters klaar. Ze spelden samen de naam van een of ander Amsterdams bedrijf. Maar toen ik goed keek, zag ik dat ik er precies de letters van de naam SEINE uit kon halen. Dit was niemand nog opgevallen, maar toen ik liet zien wat je ermee kon doen, wilde men maar al te graag medewerken. Zo ontstond de foto van de mensen met de letters.

[Meer voorbeelden van mijn industriële fotografie vind u hier en hier]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *