Drone fotografie: voor een overzichtsfoto is een klein beetje hoogte vaak al voldoende

Drone foto van electrische graafmachine
Drone foto van electrische graafmachine. Een paar meter boven de graafmachine was alles wat nodig was voor deze overzichtsfoto.

U kent het angstbeeld vast: stoere jongetjes die met hun drones zo hoog mogelijk willen vliegen en daarbij de meest gevaarlijke capriolen uithalen: vliegen bij luchthavens, rond hoge torens en bij drukke evenementen. Geen wonder dat er een behoorlijk wantrouwen bestaat jegens iedereen die met een drone vliegt. De professionele dronevlieger vliegt echter niet voor ‘het avontuur’, maar vliegt heel precies en doeltreffend. Hij hoeft niet ‘zo hoog mogelijk’; vaak is een paar meter al voldoende voor een mooie overzichtsfoto.

Ik ervaar dronefotografie als een enorme verrijking van mijn fotografie. Voordat ik mijn drone kocht en mijn vlieglicenties haalde had ik niet kunnen vermoeden hoe belangrijk het maken van foto— en filmbeelden voor mij en mijn opdrachtgevers zou worden. Niet alleen ik sta er versteld van; mijn opdrachtgevers ook! Het overzicht dat je kunt creëren met een beetje hoogte maakt een enorm verschil.

In deze blogpost een hele serie voorbeelden uit allerlei opdrachten. Klik op de foto’s om ze beter te zien en de uitleg bij de foto te lezen. U ziet: een paar meter de lucht in, maakt al een heel verschil. Niks geen gevaar voor luchtvaart of helicopters; vaak kom ik niet eens boven de bomen uit. En: omdat ik weet wat ik nodig heb en hoe ik dat beeld maak, kan ik ook snel werken. Vaak staat de drone na enkele minuten al weer aan de grond! Klus geklaard; foto gemaakt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *