Uw enthousiasme over uw project — en mijn foto daarvan

Enthousiasme bij de fotograaf: zo maak ik de betere foto!

De Duitsers hebben er een mooi woord voor. Begeisterung! Alsof de geest van uw werk u in zijn greep heeft. U wil en moet er over praten! Het laten zien! Uitleggen wat er zo geweldig is aan wat u doet! Maar wij Nederlanders zijn een nuchter volkje. Doe maar gewoon en niet boven het maaiveld uitsteken zeggen wij. We schamen ons bijna als we te enthousiast zijn. Alsof dat kan: te enthousiast zijn!

Mijn taak als fotograaf is om het mooist mogelijke beeld te maken van uw werk/gebouw/project/product/idee. Elke dag ben ik op een andere plaats, bij een andere klant, met een nieuwe uitdaging. Elke dag kom ik in een nieuwe wereld. En is het mijn taak om razendsnel te begrijpen wat er in beeld moet, en waarom, en vooral: hoe.

En daarbij zoek ik naar uw begeisterung! Waar gaat het nou eigenlijk om? Wat is er zo geweldig? Waar gaan uw oogjes van glimmen? Wat tovert de glimlach op uw gezicht?

Maar soms is het net alsof u zich inhoudt. Alsof u niet wilt dat ik zie dat u eigenlijk heel enthousiast bent! Dat u ’s ochtends met een sprongetje uit bed stapt, omdat u hier weer mee bezig mag zijn!

Weet u wat het is? Ik wil zien wat u ziet! Ik wil dat uw vuur op mij overspringt. Dat uw uitleg mij de ogen opent en uw enthousiasme mij triggert!

Als u zich inhoudt, en de schouders ophaalt, en het even afdoet als ‘tsja, het is wel aardig’, dan maak ik een ‘wel aardige’ foto. Maar als uw enthousiasme mij raakt en meeneemt en in vervoering brengt, dan ga ik tot het uiterste om een foto te maken die de wereld precies laat zien wat er nou zo geweldig is. Zodat iedereen die de foto ziet net zo enthousiast kan worden.

Dan wordt de foto de vermenigvuldigingsfactor waarmee uw enthousiasme zich verspreidt in uw markt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *