Productfotografie voor Profotonet

Vandaag wil ik Profotonet feliciteren met een hele mooie nieuwe website. Profotonet is een zeer professionele leverancier van hoogwaardige foto-afdrukken en albums. Ik laat er zelf regelmatig afdrukken maken. Onlangs heb ik er nog een hele grote opdracht van bijna 600 fotoboeken neergelegd: die opdracht hebben ze ruim binnen de tijd klaar gemaakt, met een heel mooi product als resultaat.

Productfotografie: mooi en consistent

Ik fotografeer voor allerlei partijen. Mijn foto’s komen op allerlei plaatsen terecht: jaarverslagen, nieuwsbrieven, de zijkanten van vrachtwagens, bushokjes, taarten — je kunt het zo gek niet bedenken, of ik heb mijn foto er wel eens op gezien. Maar het meest komen mijn foto’s op nieuwe websites terecht. Ik krijg dan een telefoontje: ‘wij krijgen een nieuwe website en daarvoor hebben we goede foto’s nodig… kunt u ons helpen?’

Zo ook in dit geval. Ik ken Profotonet al jaren, en inderdaad, de website was al in een tijdje niet aangepast. Ik werd uitgenodigd op gesprek en daar bleek dat de ambities hoog lagen: ze wilden met mooi beeld echter beter scoren dan de concurrentie. Dus hebben we samen gepraat over wat dat betekende en hoe we dat voor elkaar gingen krijgen.

Productfotografie is minder eenvoudig dan het eruit ziet. Je kunt bij je lokale camerawinkel heel goedkoop een set lampen en een studiosetje kopen — maar de foto’s zien er niet uit. Het maken van een foto is één ding, maar het maken van een mooie foto, is iets heel anders. En het maken van een consistente serie foto’s, is nog weer een heel ander ding.

U mag zelf bepalen in hoeverre het gelukt is. Ik ben in totaal 3 dagen bezig geweest met het fotograferen van alle producten, Dat is ook zoiets: mensen verwachten dat je iets neerlegt, klikt, en dan de volgende foto maakt. De realiteit is dat in productfotografie élk detail er toe doet, en dat dus zorgvuldigheid superbelangrijk is.

Sfeerfotografie van het bedrijf

Naast het fotograferen van de producten heb ik ook een serie sfeerfoto’s mogen maken. In eerste instantie was daar geen behoefte aan. Maar ik heb een vurig pleidooi gehouden om dat wel te laten doen. Laat zien, zei ik, dat jullie niet maar een ‘adresje op het web zijn, maar dat hier een gedreven team vaklui bezig is met het uitvoeren van een ambacht. Daar hadden ze gelukkig orden naar, en zo mocht ik ook van de eigenlijke werkzaamheden een serie mooie beelden maken.

Ik wens Profotonet veel succes met hun nieuwe website, en beveel ze van harte bij u aan! 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *