Foto reportage: auto te water

l weer enige tijd geleden schreef ik een blog over een foto-opdracht die ik maakte over een uitgebrand bedrijf. Ik maakte een mooie foto van een man die al lang de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt, terwijl hij midden in zijn uitgebrande ruimte stond. De foto kreeg veel mooie reacties. Kijk hier om ze te zien.

Het bedrijf is weer helemaal opnieuw opgebouwd en operationeel. Ik mocht weer een reportage maken. De opdrachtgever is de stichting die het bergingswerk op de Nederlandse snelwegen regelt. Als ik zo’n opdracht krijg hoopt de opdrachtgever dat ik een paar mooie foto’s maak van het nieuwe pand — maar ook dat er een ‘incident’ op de snelweg plaatsvind dat ik dan kan gaan fotograferen. Een beetje vreemd natuurlijk: dat je zit te wachten op een melding. Je hoopt dan eigenlijk dat iemand echte pech heeft, zodat jij mooie foto’s kan maken.

Ik begon maar met het maken van een aantal mooie foto’s van het pand. De oude eigenaar kwam speciaal naar kantoor. Een van de bergers vertelde dat hij wegens Corona al maanden zijn huis niet had verlaten, maar voor de foto’s kwam de eigenaar zeker wel!

En hij wilde dat ik weer precies dezelfde foto nam als destijds: van hem, geflankeerd door zijn bergers, maar nu voor zijn nieuwe pand. Ik plaatste de bergers en de eigenaar op gepaste afstand van elkaar (conform de RIVM maatregelen), en maakte een aantal foto’s. Ook maakte ik een mooie foto van het pand met een drone.

En toen kwam er een melding, en moest ik snel inpakken: auto te water! Kijk, dat is nog eens pech/geluk hebben. Het is maar hoe je het bekijkt. Toen ik aankwam hadden ze de auto net uit het water getakeld. het water stroomde er aan alle kanten uit. De inspecteur van Rijkswaterstaat gaf me toestemming om te fotograferen (dat checken we altijd eerst even), toe hij zag dat ik de juiste kleding en schoenen aanhad.

Hier een paar foto’s in het groot (u kunt er op klikken om ze groter te zien) en een overzicht. De opdrachtgever herhaalde, bij het zien van de foto’s, wat hij vorige keren ook al zei: ‘Rogier, je bent de duurste fotograaf, maar je maakt ook echt de beste foto’s!’

Medewerker autobedrijf bekijkt de schade aan een te water geraakte auto

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *