Event fotografie: Themater ‘Muziek als medicijn?’

Drie keer per jaar fotografeer ik een evenement dat plaats vindt in het theater hier in Capelle aan den IJssel, waar ik woon: Themater. Dit is een leuk programma dat bestaat uit een combinatie van inhoud en entertainment. Elke Themater avond heeft een ander onderwerp. De MC van de avond is journalist Frenk van der Linden die dat heel leuk doet. De locatie is het onvolprezen Isalatheater.

Afgelopen woensdag was het thema ‘Wat doet Muziek met ons?’. De inhoud van de avond werd dit keer verzorgd door een team van het Erasmus MC onder leiding van Prof Jeekel. Die vertelden dat ze indrukwekkende resultaten hebben bereikt door patiënten tijdens operaties naar muziek te laten luisteren — ja ja, ook als de patiënten onder narcose zijn!

Hier een kleine selectie beelden van de avond. U kunt op de beelden klikken om ze groter te zien.

Event fotografie: mijn benadering

In mijn evenementen fotografie Ik probeer altijd sfeer en detail goed vast te leggen. Ik werk met kleine flitsers, en flits van de rand. Dit doe ik zo subtiel dat mensen vaak niet eens door hebben dat er gefotografeerd wordt. Ook leuk: ik stop veel tijd in de nabewerking zodat elke foto zo mooi mogelijk wordt. Daarbij let ik er niet alleen op dat het licht de juiste kleurtemperatuur heeft, maar pas ik steeds vaker color-grading toe zodat de foto’s ook het gevoel van de sfeer van het evenement overdragen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *