Horeca fotografie: Brasserij van den Berg in Nieuwerkerk aan den IJssel

Tijd om weer eens wat leuke foto’s van een mooie opdracht te laten zien! Ik kreeg een telefoontje van Erik van den Berg, dat hij een nieuwe bus had, waar hij graag foto’s op wilde plakken van zijn brasserij. Maar, zei hij, het moesten wel mooie foto’s zijn! Hij had ze snel nodig, dus twee dagen later stond ik al bij hem te fotograferen.

Zelf woon ik in Capelle aan den IJssel, wat precies tussen Rotterdam en Nieuwerkerk aanligt, dus ik vermoed dat er gewoon gezocht is op een fotograaf die dicht bij was. Vond ik ook wel fijn; ik zit elke weer vele uren in de auto, dus een opdracht dicht bij huis is ook wel eens prettig!

Om u een idee te geven: hier ziet u alle foto’s die deze shoot van 1 dagdeel opleverde. Dat was wel hard doorwerken met een heel team: Erik zelf die aan gaf wat hij wilde; twee modellen; diverse reguliere gasten die het leuk vonden om mee te werken; 2 koks in de keuken, 2 obers in het restaurant zelf; en 1 fotograaf.

Gelukkig was er heel veel flexibiliteit en konden we goed met meubels schuiven. Voor een shoot als deze gebruik je aardig wat lampen. Om een goede match te maken met het aanwezige licht voorzie ik die van kleurenfilters. Ook schiet ik ‘tethered’, dat wil zeggen dat de beelden uit de camera direct te zien zijn op een laptop die verbonden is met de camera. Zo kan iedereen meekijken en kun je de kwaliteit het beste bewaken.

U kunt steeds op de foto’s klikken om ze groter te zien.

1 thought on “Horeca fotografie: Brasserij van den Berg in Nieuwerkerk aan den IJssel”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *