Event reportage in de RAI: Amsterdam Drone Week

Amsterdam Drone Week at RAI Amsterdam, Dec 6, 2019. Photo by Rogier Bos (www.rogierbos.com)

Afgelopen week mocht ik Amsterdam Drone Week fotograferen in de Amsterdam RAI. Dit is een beurs en conferentie in één gevlochten rond het thema ‘Drones’. En dan hebben we het niet alleen over de drones die u in de winkel kunt kopen, maar over drones die de komende jaren allerlei zakelijke toepassingen krijgen en mogelijk zelfs mensen gaan vervoeren. Er staat ons namelijk in de lucht een behoorlijke technologische verandering te wachten! Vliegtuigen en vogels krijgen te maken met een nieuwe indringer die zeker een grote impact zal hebben: de drone!

Dat is iets waar best serieus over nagedacht moet worden. Niet alleen de technologische mogelijkheden en uitdagingen zijn belangrijk, maar ook de veiligheid in de lucht is een belangrijk onderwerp van gesprek. De RAI is daarop ingesprongen met deze beurs, en het blijkt dat vanuit de hele wereld de mensen hierop af komen om er over te praten: deelnemers uit een kleine 80 landen waren deze week in de RAI om deze innovaties te bespreken.

De grootste eventlocatie van Nederland

Fotograferen in de RAI is ontzettend leuk en interessant. Laten we eerlijk wezen: op zakelijk gebied is de RAI de grootste eventlocatie in Nederland. Hier hebben ze de zaken echt goed voor elkaar; super-professioneel, goed doordacht, en altijd met een mondiaal perspectief. Ik ervaar het als voorrecht om zo nu en dan onderdeel van zo’n beursteam te mogen uitmaken: ze eisen veel van me, en alleen het beste is goed genoeg. Nou, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Dat ervaar ik steeds als leuke uitdaging!

Hieronder een kleine verzameling beelden. De opdrachtgever kreeg een collectie van 543 mooie beelden; stuk voor stuk klaar voor gebruik in hun communicatie. Ik licht er even wat dingen uit…

Drukte!

Opdrachtgevers willen altij laten zien hoe druk hun beurs is. Dus ik ben altijd aan het zoeken hoe ik het plaatje kan maken waarop het echt lekker druk is!

Amsterdam Drone Week at RAI Amsterdam, Dec 6, 2019. Photo by Rogier Bos (www.rogierbos.com)

Zaken doen

Beurzen zijn er om zaken te doen! Dus willen opdrachtgevers foto’s zien van mensen in overleg; mensen die kaartjes uitwisselen, contracten die ondertekend worden, handenschuddende mensen, etc. Altijd leuk om daar naar op zoek te gaan, of het zelf in scene te zetten.

Amsterdam Drone Week at RAI Amsterdam, Dec 6, 2019. Photo by Rogier Bos (www.rogierbos.com)

Vergeet de borden en de logo’s niet

Opdrachtgevers besteden veel tijd aan duidelijke en aantrekkelijke borden en wegwijzers. Elke beurs heeft zijn eigen stijl. En: elke beurs heeft allerlei reclame mogelijkheden. Die moeten ook goed in de foto’s te zien zijn. Zo is onderdeel van elke opdracht dat ik de reclame uitingen en borden fotografeer. Klinkt niet heel spannend — maar ook dat kun je mooi doen.

Amsterdam Drone Week at RAI Amsterdam, Dec 6, 2019. Photo by Rogier Bos (www.rogierbos.com)

Groepsfoto’s van teamwerk

Een goede beurs organiseren is team werk! In de loop van een beurs moet ik ook meerdere groepsfoto’s maken. Hier probeer ik als het kan iets leuks/bijzonders van te maken. Als je een paar dagen mag meedraaien met een leuk team zijn ze best voor een leuk idee te porren!

Amsterdam Drone Week at RAI Amsterdam, Dec 6, 2019. Photo by Rogier Bos (www.rogierbos.com)

Veelzijdige eventfotografie

Een beurs of tradeshow maakt voor veelzijdige eventfotografie. Er zijn de stands; de demonstraties; de vele sprekers en panels; de nieuwe innovaties (wel eens van ‘Drone-soccer’ gehoord?); VIP-dinners (in het Amstelhotel); het samenwerken met een groot sociaal media-team, en het bezoek van minister Blok van Buitenlandse Zaken — om maar een paar dingen op te noemen. U begrijpt: ik heb me prima vermaakt!

1 thought on “Event reportage in de RAI: Amsterdam Drone Week”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *