Personeelsfeest bij Kontakt der Kontinenten

Personeelsfeest 20 sept 2019, Kontakt der Kontinenten, Soesterberg. Event fotograaf Rogier Bos (www.rogierbos.com)

Personeelsfeesten zijn de allerleukste events om te fotograferen! Er gebeurt een heleboel; het is altijd gezellig; en je kunt eindeloos mooie plaatjes schieten. Het zijn ook vaak mooie momenten tussen collega’s, dus ik vind het leuk daar een mooie herinnering van te mogen vastleggen! In deze blog een paar foto’s van een personeelsfeest dat ik onlangs mocht fotograferen op het terrein van Kontakt der Kontinenten (Soesterberg). Sommige van de aktiviteiten waren namelijk enigszins verrassend!

Het bedrijf dat kwam rond twee uur ’s middags aan op het complex in Soesterberg, Er waren voor die middag drie activiteiten gepland. Dat werd gevolgd door een lekkere BBQ, en de dag werd uiteraard afgerond met een feest. Iedereen bleef slapen, dus dan weet je al dat het ’s avonds in elk geval gezellig wordt!

Maar ’s middags was het ook al gezellig. Van te voren hadden mensen een keuze kunnen maken: ze konden iets doen ‘met hun lichaam’, of iets ‘met hun intelligentie’, of ‘iets met dieren’. Tsja, dan is het nog maar afwachten wat je te doen krijgt!

Nu fotografeer ik redelijk vaak personeelsfeesten, dus echt verrassend zijn de activiteiten meestal niet. Een BBQ en een feestavond hoort er standaard wel bij. Maar twee van de activiteiten ’s middags waren ook voor deze doorgewinterde eventfotograaf wel echt een verrassing.

Escape room

‘Met je intelligentie’ bleek om een soort escape-room te gaan. Teams moesten allerlei puzzels oplossen, en daarmee sloten openen om tot een soort schat te komen. Dat is best leuk om te fotograferen: allemaal mensen met denkrimpels en starende blikken… en af en toe een opgetogen kreet als er weer een slot wordt opengemaakt. Ik ben dergelijke aktiviteiten al vaker tegengekomen op personeelsfeesten, maar blijft leuk om er mooie beelden van te maken.

Personeelsfeest 20 sept 2019, Kontakt der Kontinenten, Soesterberg. Event fotograaf Rogier Bos (www.rogierbos.com)

Highland games

‘Met je lichaam’ bleek om Highland games te gaan, en dat wel een verrassende activiteit. Iedereen kreeg een schotse kilt aan. Dat levert natuurlijk al gelijk veel hilariteit — en mooie plaatjes. In teams moesten de deelnemers allerlei opdrachten uitvoeren. Fysiek, ingewikkeld, en toch erg gezellig. Uiteindelijk eindigde dat natuurlijk in touwtrekken.

Schapen drijven

Maar de echte verrassing (voor deze fotograaf, maar ook zeker voor de deelnemers) bleek om schapen drijven te gaan. Ik kon mijn ogen niet geloven — en de collega’s ook niet. Ze liepen het veld op met hun mond open. Op het veld liepen 5 schapen, een schotse border collie, en een herder. Die laatste verdeelde de groep in teams, en die moesten vervolgens de schapen over een bepaald parcours over het veld leiden. Niet alle evenementlocaties zouden hier geschikt voor zijn, maar het terrein van Kontakt der Kontinenten was hier zeer geschikt voor!

Dat schapen drijven was gemakkelijker gezegd dat gedaan! Schapen lijken heel zacht en lief, maar het zijn gewoon eigenwijze beesten, die precies doen wat ze willen! Ze ontsnapten constant aan hun drijvers, tot grote hilariteit van de toeschouwers en de fotograaf. Ik had soms echt moeite om mijn camera stil te houden van het lachen!

Ook mooi hoe de herder aan het eind van de middag er met een de groep een aantal leiderschapslessen uit haalde. Dat deed hij best heel leuk, en hij kreeg de groep echt naar een aha-moment!

De rest van de dag was ook leuk. Een BBQ is natuurlijk altijd lekker en gezellig! Het feest ‘s avonds vond plaats in een oude katholieke kapel, met de muurschilderingen van de apostels en engelen nog aan de muur. Blijft toch apart voor deze fotograaf, maar de feestgangers lieten zich nergens door storen. Het kleding thema was de seventies en eighties, en dat leverde enkele hilarische plaatjes. Zoals de gozer die zich had verkleed als een Rubic’s cubus, maar vervolgens moest ontdekken dat het dan moeilijk is om wat te drinken.

Al met al: een hele leuke dag! Heeft u ook een personeelsfeest? Ik fotografeer het graag. Hier u leest u meer over de mogelijkheden!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *