Foto banners voor website Communicatie Adviesbureau

Een vraag die ik steeds vaker krijg, is of ik foto’s kan maken die geschikt zijn voor een small banner. Die foto’s moeten dan boven aan verschillende websites komen. Dit is altijd een hele uitdaging, want een gewoon beeld in een camera is 2:3, maar nu moet je ineens naar 4:1, of zelfs 5:1. Dan moet je dus heel veel verhaal vertellen in je beeld, in een hele smalle uitsnede. En de rest moet weggesneden kunnen worden zonder dat je foto iets aan kracht inboet. Best ingewikkeld soms…

Het helpt altijd enorm als je van te voren weet dat dit nodig is. Ik vraag er tegenwoordig maar standaard naar. Want als je het achteraf moet gaan toepassen, zonder dat je er tijdens het fotograferen rekening mee kon houden, dan gaat het bijna nooit goed.

Voor Ornée Communicatie en Advies mocht ik een hele serie foto’s maken. En daar was het dus belangrijk om rekening te houden met deze uitsnede.

Om te zorgen dat het goed gaat, neem ik soms 2 A4tje mee om die aan de onder en bovenkant van het beeld te houden. Je ziet dan wat je overhoudt. Meestal kom je tot de ontdekking dat je je onderwerp nog kleiner moet maken. Soms voelt het echt als een mindfuck; je denkt dit klopt niet meer! Ik doe het fout! Maar als je dan je papiertjes erboven houdt, of de uitsnede aanpast in Lightroom/Camera Raw, dan zie je dat je nóg verder moet uitzoomen. 

Klik op de beelden om ze groter te zien.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *