Event fotografie: diploma uitreiking hogeschool

Diploma uitreiking Hoge School Rotterdam Office Management. Fotografie: www.rogierbos.com.

Ook een leuke event fotografie opdracht: ik mocht het uitreiken van het HBO diploma fotograferen voor een hogeschool hier in de stad. Een feestelijke gelegenheid, waarbij de jongens en meisjes er tiptop uitzagen, en van oor tot oor glunderden! Dat is niet vervelend fotograferen….

Voor zo’n grote organisatie, en de medewerkers ter plaatse, ben je gewoon de fotograaf. Je moet je ding doen, en geen moeilijke vragen stellen. Ze verwachten dat je geweldige foto’s maakt, wat de omstandigheden ook mochten wezen. Lastig, als ze de uitreiking plannen in een zaal die veels, maar dan ook veels te klein is voor het aantal mensen dat de uitreiking komt bijwonen… Echt zo’n moment dat je denkt: hoe ga ik dit nou weer oplossen. Of het gelukt is, mag u zelf bepalen: hieronder een aantal leuke foto’s.

U kunt steeds op de foto’s klikken om ze groter te zien.

Diploma uitreiking Hoge School Rotterdam Office Management. Fotografie: www.rogierbos.com.

Foto’s zijn een herinnering

U denkt misschien dat voor mij die feestjes zich aan één rijgen, en dat ik dat op de automatische piloot doe. Maar niets is minder waar. Ik doe echt mijn stinkende best om al die feestende mensen zo mooi mogelijk op de foto te zetten. De hogeschool had heel specifiek gezegd dat iedereen de foto’s zou krijgen, dus ik wist dat ik voor deze blije mensen een herinnering aan het documenteren was van een heugelijke dag.

Heel vaak hoor je dan achteraf niks van de blije mensen. Je hoopt maar dat ze de foto’s hebben gekregen, en hebben begrepen dat ze deze collectie beter goed kunnen op slaan om er later ook nog plezier van te hebben.

Maar deze keer kreeg, nota bene midden onder mijn vakantie, nog een heel leuk berichtje via LinkedIn van één van de dames:

Beste Rogier, Ik wilde u even laten weten dat ik de foto’s van de diploma uitreiking op 18 juli van de HR echt geweldig vond!
— Met vriendelijke groet,
F. van W,

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *