Event fotografie: Van Rees krijgt koninklijke onderscheiding

Een mooi evenement voor deze fotograaf: Van Rees bestond 200 jaar en kreeg het predikaat 'koninklijk'
Een mooi evenement voor deze fotograaf: Van Rees bestond 200 jaar en kreeg het predikaat ‘koninklijk’

Op 5 juli bestond Van Rees B.V. 200 jaar. Dit kleine bedrijfje groeide met de tijd mee en werd een wereldwijd netwerk aan brokers in de handel in thee. Het hoofdkantoor is nog steeds gevestigd in Rotterdam, en hier werd dit feest dan ook gevierd met gasten uit alle windstreken: een mooi evenement met een leuk programma op allerlei leuke plaatsen. En ik mocht dat fotograferen!

Van Rees benaderde mij op aanraden van van der Linde Catering. Ze zochten een goede fotograaf, en van der Linde raadde mij aan. Ik heb meerdere malen mooie opdrachten mogen doen voor van der Linde; de trucks waarmee zij rijden zijn beplakt met mijn foto’s.

Mijn ‘event kennis’ heeft waarde

In het voorgesprek met van Rees bleek dat ze een stormvloed aan informatie over zich heen hadden gekregen. Het predikaat ‘Koninklijk’ wordt verleend door de Koning, en uitgereikt door de Commissaris van de Koning. Maat als de commissaris van de Koning komt, vereist het protocol dat de burgemeester van de betreffende stad ook aanwezig is. En dan is er natuurlijk pers… En iedere partij heeft zo zijn verlangens en eisen met betrekking tot wie wat doet, en wie wat mag zeggen. Best een kunst om dat in goede banen te leiden!

Ik denk dat het voor van Rees een verademing was om te ontdekken dat ik dit allemaal eerder heb meegemaakt. Al snel kon ik hen helpen om het programma te stroomlijnen tot iets wat leuk en manageable was. Dat vind ik leuk: dat ik met mijn ervaring en kennis een waardevolle bijdrage kan leveren.

Een feestje om te fotograferen

Het evenement zelf verliep gestroomlijnd. De feestelijkheden begonnen in het hoofdkantoor van van Rees in het centrum van Rotterdam. De commissaris reikte het predikaat uit, en burgemeester Aboutaleb, voegde daar een aantal mooie woorden aan toe. Het is altijd een voorrecht om burgemeester Aboutaleb te fotograferen; hij is altijd inspirerend en motiverend.

Na de receptie aldaar verplaatste het feest zich met kleine bootjes naar de SS Rotterdam. Omdat ik gebruik maak van een uitgebreide collectie foto-apparatuur, en tussendoor ook nog even een persfoto van het evenement aan het PR bureau moest aanleveren, moest ik zelf met de auto. Toch slaagde ik er in om de afvaart van de kleine bootjes in de Leuvehaven te fotograferen, én ook op tijd te zijn om de aankomst bij de SS Rotterdam te fotograferen. Dat vond ik zelf wel een prestatie. 🙂

Het feest die avond was een mooie mix van bont entertainment, mooie speeches, lekker eten, en gezellig samenzijn. Wat ik zelf briljant vond was dat het programma begon met een groep dansers die in hun dans op humoristische wijze de Nederlandse cultuur vertolkten (kaas, fietsen, schaatsen, voetbal, windmolens). Maar het programma eindigde met wederom een humoristische dansact, waarin nu allerlei culturen uit de wereld geëerd. Daarmee kreeg het programma een mooie Nederlandse tint, maar deed ook recht aan mondiale speelveld waarop van Rees nu actief is! Tussendoor was er een briljante jazzband met drie geweldige zangeressen die voor de avond liedjes over ‘thee’ hadden ingestudeerd — en dat bleken er nog flink veel te zijn. En was er een humoristisch optreden van twee veteraan-theeproevers die mooie anecdotes vertelden over hoe dat theeproeven ging. Al met al echt een leuk programma — met heel veel gelegenheid om mooie foto’s te maken!

Een leuke thank you!

Koninklijke van Rees B.V. (want zo heten ze nu) kreeg een collectie van 431 beelden van hun evenement. Ik maakte ook een mooie web gallery met 200 beelden die ze zelf selecteerden. Toen alles was afgewikkeld kreeg ik de volgende email.

We would like to thank you for your excellent services and wonderful photography. Your work does not only show the event atmosphere, but most importantly it represents the perfect Royal Van Rees celebration which is very meaningful for us and our business friends. Your photos have created a momentous memory for all of us!

Kijk, daar doe je het voor! Hieronder een kleine collectie beelden om u een indruk te geven. Klik op de beelden om ze groter te zien.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *