Castingfoto’s voor een afrikaans model

Ik wordt gewoon helemaal stil bij het zien van zoveel schoonheid…

Afgelopen zaterdag had ik bovenstaande dame te gast in mijn studio in Rotterdam. Ze is model, komt uit Afrika, en wil nu Europa veroveren. Daarvoor heeft ze castingfoto’s nodig: foto’s zodat model-agentschappen in één oogopslag kunnen zien hoe ze er uit ziet. Castingfoto’s zijn vaak erg recht-toe-recht-aan; castingfoto’s moeten vooral functioneel zijn en hoeven niet mooi te zijn. Veel fotografen doen er er dan ook niet erg hun best voor om ze mooi te maken. Maar als je zoveel schoonheid te gast hebt in je studio, dan kan ik het niet laten om ook even wat mooie plaatjes te maken!

Ik heb dus de gewone castingfoto’s gemaakt, maar daarna zijn we nog even doorgegaan. Dat leverde een mooie serie beelden op. Hieronder nog een paar resultaten. U kunt steeds op de foto’s klikken om ze groter te zien!

Wel oppassen met castingfotografen!

Misschien is dit wel even de goede plaats om ook te waarschuwen voor de praktijken van sommige van mijn ‘collega’ castingfotografen. Ik heb de afgelopen tijd drie echt hele nare verhalen gehoord van castingfotografen die tijdens de shoot proberen de meiden uit de kleren te praten. Onder het mom van zo kunnen modelbureau’s nog beter zien wat je in huis hebt en modelbureau’s geven voorrang aan modellen die wat meer lef hebben, worden jonge meiden met dromen van een modelcarriëre onder druk gezet om iets meer te laten zien.

Mijn advies is daarom: neem altijd iemand mee! Kondig dit aan als je de afspraak maakt. Als de fotograaf in kwestie zegt: dat heb ik liever niet, dan moeten alle alarmbellen afgaan! Cancel de afspraak, en zoek een fotograaf voor wie de aanwezigheid van een begeleider geen probleem is.

Dit zijn de ‘gewone’ castingfoto’s: van voor, van achteren, van links, van rechts…
Even kijken hoe natuurlijk ze poseerde…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *