Video: gezellige kerstdrukte in ons pand aan de Coolsingel

Mijn studio zit in een geweldig pand, pal aan de Coolsingel, tegenover het stadhuis. Vandaag was het er een gezellige drukte. Ik heb, met twee nieuwe camera’s die ik deze maand gekocht heb, daar wat video opnames gemaakt en die vanavond op mijn laptop gemonteerd. Hier boven het resultaat. Vandaag was een mooie gelegenheid om die camera’s, de Osmo Pocket en de Fujifilm X-T3, eens te testen.

Ik hoop in het nieuwe jaar meer met video te gaan doen. Ik denk dat meer en meer van mijn opdrachtgevers behoefte hebben aan een partij die zowel goed beeld als goede video kan maken. Denk bijvoorbeeld aan een evenement, of aan een interview. Hoe makkelijk als je gelijk meerdere kanalen kunt bestrijken met je boodschap.

Ik noem dat ik de video op mijn laptop heb gemonteerd om aan te geven dat de opnames al op locatie tot een kleine productie kunnen worden gemaakt en het web op kunnen worden verstuurd. Ik schoot de video in 4K, en voerde in de bewerking ook een eenvoudige colorgrading uit. Uiteraard is er veel meer mogelijk, en is de muziek lekker cheesy — maar het is leuk om even te laten zien wat er mogelijk is.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *