Een kerstdiner voor fotografen

Dit is een drukke tijd van het jaar. Voor u, maar ook voor veel fotografen. U loopt de ene kerstborrel na de andere af — en veel fotografen even zo. Maar waar u gaat om gezellig te netwerken en lekkere hapjes te eten en een beetje over het jaar te keuvelen, zijn de fotografen op uw kerstevenementen hard aan het werk.

Ik geef het eerlijk toe: het kan soms wel een beetje aan je knagen. Dat jij hard aan het werk bent, terwijl iedereen heel ontspannen staat te babbelen en te borrelen. Dat iedereen lekkere hapjes krijgt, en jij in de keuken een ‘crew dinner’ krijgt, waar geen smaak aan zit, en dat twee uur geleden werd verwarmd — toen jij druk bezig was een programma onderdeel op de gevoelige plaat vast te leggen.

Ik charcheer een beetje — maar niet eens zo heel veel. Dus toen één van mijn collega’s voorstelde een kerstdiner te organiseren voor collega’s, om de fotograaf zelf eens lekker te laten genieten en ontspannen, was ik in ene enthousiast. Dat was drie jaar geleden, en we hebben het sindsdien elk jaar gedaan. Gisteravond was de derde keer. Gisteravond hadden we ook de grootste opkomst.

Ik ben de afgelopen drie jaar lid van het regiobestuur van de MPN geweest. MPN staat voor Master Photographers Network. Als regiobestuur zijn we verantwoordelijk voor het organiseren van leuke en inspirerende bijeenkomsten voor onze collega fotografen. Gisteravond deden we dat dus met een kerstdiner. Het was ook de gelegenheid voor mij om na drie jaar het stokje over te dragen. Ik ga me concentreren op het organiseren van activiteiten voor zilver en goud fotografen (dat is een kwalificatie die je binnen de MPN kunt behalen).

Boven aan dit blogje staat een foto van het bestuur van het afgelopen jaar. Dames, ik heb met heel veel plezier met jullie samengewerkt. We vormden samen een goed team.

En hieronder enkele sfeerfoto’s. Niet teveel, want, hé, anders zou het weer op werk lijken.

De foto boven aan werd gemaakt door collega Ad Vereijken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *