Spieren en licht: foto’s van een sporter

Afgelopen maandag ontmoetten de fotografen van MPN Regio West elkaar weer eens voor een ‘doe-dag’. MPN staat voor Master Photographers Network, een club waar ik al enige tijd lid van zijn. We ontmoeten elkaar 3keer per jaar landelijk, en drie keer per jaar in de regio. Dit jaar mag ik daar samen met twee collega’s leiding aan geven. Vaak hebben we een spreker en een topic, maar nu was het een kwestie van je camera meenemen en nieuwe dingen proberen. Ik koos ervoor om Met licht de spieren van deze sporter te fotograferen.

Voor mij is het fotograferen van een mannenlichaam ‘een nieuw ding’. Er waren drie modellen: twee dames en één heer. Ik heb mezelf er speciaal op gericht om deze de heer te fotograferen. In mijn vrije werk fotografeer ik vooral dames; op de een of andere manier voel ik me tot de heren minder aangetrokken. Best gek, eigenlijk, want ook een mannenlichaam kan bijzonder mooi zijn.

In de foto hierboven ging het me er om om de mannelijke kracht te tonen. De gespreide armen met de aangespannen spieren van deze overigens anonieme man tonen zijn indrukwekkende vermogen.

Vervolgens wilde ik ook zijn oerkracht tonen. Focus, verbetenheid, doorzettingsvermogen, geloof in zichzelf, en het feit dat we uitdagingen stellen aan onszelf.

En dan als laatste nog een foto voor de mode-bladen. Een foto voor één of ander parfum merk. of zo. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *