Fotograaf leert zeilen met de zeezeilers

Het staat al een tijdje op mijn bucketlist: ik wil leren zeilen. Dus heb ik afgelopen weekend een zeilcursus met ‘de zeezeilers van Marken‘ gedaan. En zoals van een fotograaf verwacht mag worden: dan gaat de camera mee… Hier een kort verslag en wat beelden.

Ik wil al een hele tijd leren zeilen. Vorig jaar heb ik voor mijn verjaardag van mijn vrouw en kinderen een zeilcursus cadeau gehad, maar daar heb ik niks mee gedaan: het was gewoon te druk. Maar deze zomer nodigde mijn broer mij uit. Hij had alles al uitgezocht. Als iets dan zo in je schoot geworpen wordt, dan moet je het ook doen ook. Dus schreef ik mijzelf in, en zo stond ik afgelopen donderdag (met enige spanning in mijn buik) op een hobbelende steiger in Harlingen.

Het werden 4 fantastische dagen. We zeilden op de Waddenzee en het IJsselmeer. De wind was bijna constant windkracht 6. Soms regende het enorm hard, en dan brak in ene de zon door. We leerden alles over zeilkoersen, het knopen van lijnen, navigeren, en vooral het omgaan met de wind. Naast mij en mijn broer waren er nog 4 deelnemers, allemaal ongeveer net zo onervaren als ik, maar het werd al snel gezellig, en binnen korte tijd werden we een team. We deden zelfs een zeilbeweging die niemand ooit eerder had gezien, en die waarschijnlijk ook niet zo legaal was. Binnenkort ongetwijfeld een standaardnummer op de Olympische spelen. Als u ooit hoort over ‘een Wassinkje’ dan weet u dat wij die beweging uitgevonden hebben. 🙂

Uiteraar ging er een foto-camera mee. Hieronder een paar leuke beelden. Mocht u op zoek zijn naar een fotograaf die uw zeiltocht kan fotograferen, dan houd ik mij graag aanbevolen. Wellicht ten overvloede vermeld ik dat mijn fotografie altijd beter zal zijn dan mijn zeilkunsten…

Klik op de foto’s om ze groter te zien.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *