Fotograaf voor de agrarische sector

Tijdens mijn vakantie in Engeland verbleven we ook een aantal dagen bij mijn schoonzus en zwager. Ze wonen op het platteland van het schitterende Devon. In het veld naast hun huis werd geoogst. Het was tegen het vallen van de avond, en ik zag daarin een mooie gelegenheid om wat mooie foto’s te maken van een aspect van onze wereld waar ik niet zo vaak kom: de agrarische sector.

Het zal wel komen omdat ik in Rotterdam woon. Ik ben zeer regelmatig te vinden in de haven of in een of andere fabrieksloods. Maar voor opdrachten in de agrarische sector wordt ik niet zo vaak benaderd. Wel jammer…

Ik vertel even wat over wat ik zag. De boer, die compleet conform verwachting Bill heette, vond het erg leuk dat die Dutchman foto’s wilde maken. In het veld was een jong hert, dat waarschijnlijk niet in staat was gebleken met zijn moeder mee te gaan in de sprong over een hek. Bill was ongerust over de oogst; was de tarwe droog genoeg. De machinist van de Combine-Harvester had een klein apparaatje bij zich om dat te meten. Helaas; de tarwe bleek nog veels te vochtig. In de laatste foto zie je de machinist de gemalen tarwe uit het apparaatje blazen.

Ik vond het zeer boeiend om eens mee te maken. Partijen die mij een opdracht willen geven om mooie beelden te maken in de agrarische sector zijn hartelijk welkom! 🙂

U kunt op de beelden klikken om ze groter te zien.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *