Eventfotografie én portretfotografie tijdens de NBC Experience

Eventfotografie begint al voor aanvang van het evenement: als de gasten naar binnen stromen.
De deelnemers haasten zich bij het NBC naar binnen!

Onlangs een heel leuk evenement gefotografeerd: de NBC Experience! Dit is eventfotografie op zijn best — en dan nog een beetje meer. Ik mocht namelijk ook een leuke video laten zien en mooie portretten maken. Graag laat ik u het een en ander zien van dit mooie evenement! Uiteraard met veel beeld zodat u even mee kunt genieten!

 

 

Het NBC waardeert goede eventfotografie!

Allereerst: het NBC Congrescentrum weet waar Abraham de mosterd haalt! Hier doen ze hun uiterste best om het hun opdrachtgevers helemaal, maar dan ook helemaal naar de zin te maken! Met de nieuwste techniek, geweldige catering, het nieuwste van het nieuwste op allerlei gebieden, een zeer gedreven team, en natuurlijk een uitgebreide set zalen met geweldige mogelijkheden.

Ik probeer voortdurend het best mogelijke te leveren op het gebied van eventfotografie en investeer dan ook voortdurend in kennis, apparatuur en vaardigheid — en het NBC waardeert dat!

Daar hoort natuurlijk hele goede eventfotografie bij. Een paar jaar geleden zag ik op een late zaterdagavond een tweet dat het NBC op zoek was naar een hele goede evenementenfotograaf. Ik heb daar snel op gereageerd (naar ik later begreep met nog 34 anderen). Drie werden er uitgenodigd voor een gesprek, en daaruit hebben ze gekozen om met mij verder te gaan. Dat is inmiddels alweer een paar jaar geleden.

Met enige regelmaat mag ik dus de eventfotografie in het NBC verzorgen. Soms in opdracht van het NBC zelf; soms in opdracht van een klant van het NBC. De samenwerking is zeer goed en daar ben ik zeer dankbaar voor. Ik probeer voortdurend het best mogelijke te leveren op het gebied van eventfotografie en investeer dan ook voortdurend in kennis, apparatuur en vaardigheid — en het NBC waardeert dat!

Gaandeweg leer je elkaar goed kennen. Naast dat ik dit heel leuk vindt (er werken echt leuke mensen bij het NBC) is dit ook bijzonder nuttig. Je gaat namelijk begrijpen hoe zij denken (iedere opdrachtgever ziet de wereld toch weer een beetje anders) en zo leer je steeds beter hoe je hen van dienst kan zijn. Ik was dan ook zeer vereerd toen ik uitgenodigd werd om acte-de-présence te geven op de ‘NBC Experience’ — het evenement waar het NBC het beste, mooiste, en nieuwste laat zien van de mogelijkheden op eventgebied.

Maar eerst: portretten

Voorafgaande aan ‘the Experience’ moest ik eerst een aantal portretten schieten in Green Village, één van de NBC locaties. Ik heb voor het NBC alle medewerkers gefotografeerd — maar de medewerkers van Green Village stonden nog niet op de foto. Het resultaat ziet u hieronder.

De stijl van deze portretten is wat ik noem ‘een contextueel, of verhalend portret’. Het betreft niet een foto tegen een witte achtergrond, of alleen een knop-en-schouder portret, maar juist een foto die iets van de normale context van deze persoon. Door de normale werkomgeving te laten zien vertel je iets van het verhaal van deze persoon, en ook je verhaal als organisatie. Het maken van dergelijke portretten vraagt ietsje meer tijd dan een gewoon standaardportret, omdat je steeds een nieuwe locatie opzoekt — maar ik vond dit ontzettend leuk om te doen. En laten we eerlijk zijn: wat een mooie en gezellige mensen werken er bij het NBC!

Portretten van de medewerkers van Green Village

Eventfotografie in het NBC: the video!

Daarna begon The Experience. Ik had een eigen stand, met twee enorme TV schermen. In deze stand bouwde ik een studio-op-locatie op (waarover straks meer). Op de schermen werden foto’s vertoond. Ik had zelf een mooie video gemaakt, met allerlei foto’s die ik in afgelopen events in het NBC had gemaakt. Deze video toon ik u graag. Hij staat hieronder. Hij duurt ong 4 minuten. Eris geen geluid, want ik heb de video met behulp van Keynote gemaakt, en tijdens The Experience kon ik toch geen geluid laten horen.

Tip: bekijk de video full-screen!

Toen: het event!

Tijdens het evenement zelf mocht ik de fotografie verzorgen. Hieronder ziet u een kleine selectie van beelden. Het NBC kreeg van mij een collectie van 130 beelden. Het evenement duurde zelf 5 uur, maar in de pauzes heb ik portretten gemaakt van bezoekers (zie hieronder), dus dat geeft u een beetje een indruk van de verhouding tussen de duur van een evenement en het aantal foto’s dat dit oplevert als u gebruik maakt van mijn eventfotografie.

Even enkele opmerkingen over dit programma:

  • U ziet Rens de Jong, bekend van BNR Radio en RTLZ, als dagvoorzitter. Ik ken intussen redelijk wat dagvoorzitters. Rens is wat mij betreft met kop-en-schouders de beste dagvoorzitter van Nederland.
  • U ziet Adjiedj Bakas. Ik mag Dhr. Bakas een aantal keren per jaar fotograferen. Altijd entertaining, thought-provoking, en inspirerend! Levert een consistente hoog nivo.
  • De 4K en 3D projectie van het NBC is echt geweldig!
  • op verschillende events zie ik allerlei systemen waarmee gestemd kan worden via de mobiel. Het is echt ongelofelijk hoe vaak de techniek het laat afweten. Op dit event werd er gebruik gemaakt van Buzzmaster. Dit heb ik nou op een aantal events mogen bekijken. Het is het enige systeem dat ik nog niet heb zien crashen en dat altijd gewoon goed heeft gefunctioneerd.

Tip: klik op de foto’s om ze full-screen te zien!

Portretten in een studio-op-locatie

Maar ik mocht dus meer doen dan alleen het event fotograferen; tijdens de pauze en na afloop mocht ik portretfoto’s maken van de aanwezigen voor LinkedIn. Nou vind ik het maken van mooie portretten geweldig om te doen. Gelukkig gaf het NBC mij vrijheid om mooie portretten te maken ipv de gebruikelijke standaard portretten. Binnen no-time stond er een lange wachtrij. Hieronder ziet u de portretten die ik die middag schoot.

LinkedIn profielfoto's van bezoekers van De NBC Experience

Eventfotografie op zijn best

Dit evenement vond plaats op 30 januari. Wat moet er van de rest van het jaar worden als het leukste evenement als op 30 januari heeft plaatsgevonden? Dat vraag ik mij een beetje af… Of heeft u nog een leuk evenement voor mij om te fotograferen?

Hier leest u meer over mijn eventfotografie.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *