Landschapsfotografie met de Fujifilm XT-2: sneeuw langs de Hollandsche IJssel

Landschapfotografie langs de Hollandse IJssel: Schapen wroeten in de sneeuw op zoek naar voedsel

Vanochtend vroeg een rondje Capelle aan den IJssel – Nieuwerkerk aan den IJssel – Moordrecht gemaakt, met mijn nieuwe camera, de Fujifilm X-T2. Volgens het KNMI is het voorlopig even de laatste keer dat er sneeuw light. En dan is het mooi rustig op zo’n zondagochtend. Een mooie gelegenheid om wat landschapsfotografie langs de Hollandsche IJssel te doen.

Over ongeveer een maand vertrek ik naar Nepal. Dan moet ik die camera helemaal kennen en snel kunnen gebruiken. Ik ben dus bezig met wat projecten om hem beter te leren kennen. Ik moet zeggen: als iemand die al 20 jaar Nikon gebruikt merk ik dat ik de camera nog niet zo vertrouw (of mezelf niet zo vertrouw?) — maar elke keer dat ik de resultaten zie ben ik wel heel gelukkig. Vandaag ook weer. Sneeuw fotograferen is altijd een beetje een kunst vanwege het hoge contrast en de neiging om de sneeuw op de foto snel grijs te laten worden. Maar deze resultaten vind ik erg mooi.

Wat ik vanochtend probeerde te doen was om gewoon wat typisch Nederlandse landschapstaferelen vast te leggen. Niets bijzonders met licht of dynamiek; alleen maar zondagsrust in de sneeuw.

 

Taking pictures is savoring life intensely, every hundredth of a second.
— Marc Riboud

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *