Industriele fotografie in een grijze en groezelige machinewerkplaats

Industriële fotografie: monteur onderzoekt motorblok

Leuke opdracht uit Engeland: ga foto’s maken in een machinefabriek. En het gaat om het hoofdartikel in ons vakblad, dus we willen spannende foto’s! Nou doe ik graag industriële fotografie en is een machinefabriek dus een leuke en interessante plek om te mogen rondlopen, maar zo’n ruimte is doorgaans ook grijs en groezelig! Overal ligt gereedschap, staan dozen, zijn dingen in proces. Er wordt gewoon hard gewerkt! De vraag is dan: hoe maak ik hier wat moois van?

Ik heb dat gedaan door behoorlijk in te zoomen, en door kleurengels te gebruiken op mijn flitsers. Door in te zoomen focus je het onderwerp, en met kleurengels breng je sfeer in je beelden. Hier ziet u een aantal resultaten. U kunt steeds op de beelden klikken om ze groter te zien.

Industriële fotografie: motorblok wordt op zijn plaats getild Industriële fotografie: het uitslijpen van een cilinderkoker Industriële fotografie: detailshot van een open motorblok Industriële fotografie: motorblok wordt weggetakeld. Industriële fotografie: reparatie van een motorblok Industriële fotografie: cilinders in een open motorblok

De reactie van de klant was duidelijk! U ziet hier enkele beelden uit een tale collectie van 70 beelden die de klant kreeg.

Thankyou very much for your work – the photographs were excellent and you fulfilled my brief perfectly. I’m very pleased indeed.
— D.H.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *