Verslag HELP PORTRAIT 2016 Dordrecht

Help Portret 2016, Dordrecht
Gisteren heb ik meegedaan met HELP PORTRAIT Dordrecht. Super leuk om weer te doen! Help Portrait is een initiatief van de amerikaanse fotograaf Jermey Cowart dat kort voor kerst plaatsvind: fotografen en visagisten werken samen om mensen die daar niet in ene de middelen voor hebben, toch een mooi portret van zichzelf te geven.

Enkele jaren geleden heb ik ook al eens meegedaan, toen in Rotterdam. Nu werd ik door organisator Aart van Jolingen uitgenodigd om mee te doen in Dordrecht. Omdat ik dit een mooi initiatief vond heb ik in ene ‘ja’ gezegd.

Hier zijn enkele foto’s die ik gisteren heb gemaakt. Je neemt per persoon ongeveer 20 minuten om een serie mooie foto’s te maken en samen de beste(n) uit te kiezen. Ze krijgen hun favoriete foto direct uitgeprint mee naar huis. Overigens heb ik in onderstaand overzicht mijn favoriete foto’s uitgekozen.

HELP PORTRET is gewoon een bijzonder initiatief. Hier zijn een paar dingen die ik mooi vind aan dit project.

  • De mogelijkheid om mensen die het ingewikkeld hebben iets moois en positiefs te geven.
  • De gelegenheid om iemand te laten zien dat ze mooi zijn. Gisteren zag ik meerdere keren met emotie naar hun foto kijken en beseffen: “ik mag er zijn!”
  • Het is leuk om met andere fotografen samen te werken
  • Je hoort de meest ontroerende verhalen. Daar neem je ook de tijd voor.
  • Soms wordt je enorm verbaasd. Soms diep geraakt. Je krijgt meer terug dan je geeft…

SFEERVERLAG

Het was ook nog eens super gezellig! Hier een serie ‘behind the scenes’ foto’s! Er waren 9 fotografen, dus dat was lekker krap! In totaal hebben we 95 mensen blij gemaakt met een mooie foto van zichzelf.

De dordtse televisie kwam ook nog langs en maakte er dit verslag van. Krijgt u een beetje een indruk en ziet u me in actie.

Volgend jaar in Rotterdam

Met Aart van Jolingen heb ik ook even nagedacht over een Help Portret actie in Rotterdam. Dat zou ik graag doen. Als je interesse hebt, laat dan even een bericht achter, of stuur even een berichtje naar ro@rogierbos.com!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *