Herfstlandschappen

Herfst in Lage Vuursche

Elk jaar gaat de herfst aan me voorbij. Dan zie ik hoe de bomen van kleur veranderen en denk ik: oh, ik wil dat fotograferen! maar tegen de tijd dat ik er dan aan toekom zijn de bomen al lang kaal. Dit jaar besloot ik om het seizoen niet te missen, en elk weekend er één keer op uit te gaan. Uiteraard met camera!

Dit is dus even iets anders. U kent me als fotograaf voor de zakelijke markt, met een focus op portretten en evenementen. Maar landschapsfotografie vind ik ook heel erg leuk. Als ik wist hoe ik daar een even goede boterham in kon verdienen…

Hier een aantal foto’s die ik de afgelopen weken maakte. U kunt steeds op de foto’s klikken om ze groter te zien.

Mijn echtgenote en ik begonnen in de Lage Vuursche. Dat is voor ons even rijden, maar in de buurt van Rotterdam is niet echt heel veel bos…

Sophie in lage Vuursche

Het volgend weekend mocht ik een opdracht doen in Laren. Daar heb ik mooie wandeling aan vast geknoopt.

Vroeg ochtendlicht door de boom

Licht door de boom

Het volgend weekend zijn mijn echtgenote en ik gaan wandelen in Clingendael, Den Haag. Dat was een teleurstelling! Heel erg mooi weer. Ook mooie herfstkleuren, maar het was enorm vol. Overal waren enorm veel mensen. In de Japanse tuin moesten mensen zelfs in een lange rij achter elkaar aan schuifelen. Daar zijn we dus maar niet in gegaan. En ik heb daar ook geen foto’s gemaakt.

Vervolgens heb ik een wandeling gemaakt in het Schollenbos, hier in Capelle a/d IJssel. Dat is niet ver weg, en ook niet een oud bos. Maar ook dit kan heel mooi zijn!

schollenbos-weide-zonnestralen

Toen ben ik op een vroege zaterdagochtend naar Hoog Soeren (bij Apeldoorn) gereden. Ik vertrek dan een uur voor zonsopgang (de landschapsfotograaf moet er wat voor over hebben…). Daar maakte ik deze foto’s

Landschapsfotografie: de Asselse Hei Lanschapsfotografie: bossen bij Hoog Soeren Lanschapsfotografie: bossen bij Hoog Soeren Lanschapsfotografie: bossen bij Hoog Soeren

En net toen ik dacht: dat was de herfst, moest ik ‘s ochtends vroeg voor een afspraak in het Kralingse Bos zijn, gewoon hier in je Rotjeknor, en ontdekte ik dat de herfst hier ook schitterend was!

Herfst in het Kralingse Bos

 

 

 

 

2 thoughts on “Herfstlandschappen”

  1. Wow???
    Prachtig allemaal? En bedankt voor de uitleg over de locaties. Zeker de moeite waard om te bezoekn in de vroege ochtend?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *