Een evenement met veel fruit

Productfotografie in de studio met exotische vruchten

Mooie productfoto’s, vindt u niet? U vraagt zich af: wat heeft dat nou met een evenement te maken? Nou, ik heb onlangs een ‘heerlijk’ event gefotografeerd. Ik bedoel dat vrij letterlijk: het was heerlijk. In de zin van: zeer smaakvol. Ik heb er nog dagen lekker van mogen nagenieten. Ik leg het u even uit.

Dit evenement vond plaats op twee locaties. Eerst in het Paviljoen in Scheveningen. Op deze voor mij nieuwe locatie kwam de top van een multinational samen om na te denken over marktontwikkelingen en de koers van het bedrijf. De locatie had grote ramen, met schitterend uitzicht op zee. helaas, om de presentaties toch te kunnen zien gingen de gordijnen dicht. Dan wordt het fotograferen natuurlijk een heel stuk lastiger. Maar gelukkig weet ik, als gespecialiseerde eventfotograaf, precies hoe ik zo’n event toch smaakvol op de foto kan krijgen. Ik laat u een paar foto’s zien, zodat u een idee hebt hoe zo’n zakelijk event er toch uit kan zien op de foto. Klikt u op de foto’s om ze groter te zien. Onder de foto’s vertel ik u over het middag programma, en ziet u waarom ik de foto bovenaan heb gebruikt.

Na de lunch waren de presentaties afgelopen. Er werd een bezoek gebracht aan één van de bedrijven in dit concern, TFC in Maasdijk. TFC handelt in exotische fruitsoorten, en levert hoogwaardige producten aan supermarkten die waarde aan kwaliteit hechten. Bij aankomst bij TFC vonden de gasten grote gedekte tafels met enorme hoeveelheden schitterend fruit — waarvan een aantal soorten mij onbekend waren! Het zag er werkelijk heel mooi uit. Hier een aantal foto’s.

event-fruit-2event-fruitevent-fruit-3

Terwijl de gasten genoten van het fruit, vertelde de directeur over het bedrijf. Verreweg het grootste gedeelte van hun producten (exotische groente en fruit) gaat naar Duitsland, omdat de Duitse consument, in tegenstelling tot de nederlandse, kwaliteit wel waardeert. Waar wij in Nederland genoegen nemen met een smakeloze mango, wil de Duitser een Mango die echt naar Mango smaakt. Ik mocht tijdens zijn presentatie ook wat mee-eten, en ik moet u zeggen: dat was echt de lekkerste mango ooit!!!!

Na de presentatie kreeg de groep een rondleiding door het bedrijf. Ook dat was boeiend!

event-rondleiding

Maar nu over de foto bovenaan dit blog. Nadat de groep vertrokken was heb ik de directeur gevraagd of ik niet een Mango mee mocht nemen, om mijn echtgenote te laten proeven hoe een Mango echt hoort te smaken. Waarop hij naar de presentatietafel liep, en de twee grootste dozen pakte en in mijn handen drukte. Ze waren afgeladen met allerlei soorten groente en fruit. “Hier, neem mee!” zij hij. Dat was één van de gulste gebaren die ik in het afgelopen jaar heb meegemaakt.

Ik ben overtuigd: nederlandse supermarkten kunnen ons groente en fruit van een veel hogere kwaliteit leveren. U gaat dat verschil absoluut proeven! 


fruitdozenIk ben heel voorzichtig met mijn buit naar de auto gelopen. Daar heb ik even een foto gemaakt en aan mijn echtgenote ge-appt. Thuisgekomen hebben we vol verwondering al die bijzonderheden bekeken. Vrijdag heb ik drie hele bijzondere en mij onbekende vruchten gefotografeerd. Dat is de foto bovenaan dit blog. U ziet v.l.n.r. een Kiwano-meloen, een rode drakenvrucht of Pitaya, en een gele drakenvrucht, of te wel een Pitahaya. Dit betrof dus geen opdracht, maar wat wij fotografen noemen ‘vrij werk’: een project dat je voor de lol doet, of om je vaardigheden aan te scherpen. Dat was een no-brainer: hoe vaak krijg je nou dit soort bijzondere dingen in je schoot geworpen?

Nog één ding moet ik u echt melden. De smaak van de dingen die ik heb meegekregen is echt uitzonderlijk. Al drie dagen lang geniet ik met volle teugen van de maaltijden die Sophie maakt. Dat deed ik altijd al, maar de smaak is zoveel beter, verser, intenser! Het is echt een soort aha-erlebnis. Zo kan het dus ook! Ik ben er echt van overtuigd geraakt dat supermarkten in Nederland een kwaliteitsslag moeten gaan maken. De Nederlandse consument laat zich, in mijn nieuwe overtuiging, afschepen met goedkope en redelijk smakeloze waar. Mijn dozen worden steeds leger, dus ik hoop dat ze bij Albert Heijn en Jumbo even meelezen…!

 

2 thoughts on “Een evenement met veel fruit”

 1. Vol bewondering naar die prachtige foto gekeken van het mooie fruit! Kreeg gelijk zin om het schilderen!!
  Van 2016 zag ik……wel benieuwd wat er van dat goede voornemen is gekomen, want het fruit smaakt nog steeds en zeker de mango’s naar oude kisten en muffe dekens.
  Ook de pompoenen trouwens.!

  Ook van de van de Valk o.a, de hotels, de inkopers zullen daar zeker mee gebaad zijn. Heerlijk ‘s morgens vers fruit, sap enz, bij de ontbijt.

  Ik toetste in op google “Vreemd fruit” omdat ik dat veel schilder en kwam hier terecht.
  Eigenlijk zou ik die foto heel graag willen schilderen.?

  1. Dank voor het compliment!
   Ik krijg de vraag wel vaker: mag ik uw foto schilderen? Dat mag op zich wel. Maar als je je schilderij vervolgens wil verkopen, zul je toch de fotograaf meoten vragen of dat mag: want hij heeft het originele beeld gemaakt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *