Foto reportage event “Verkiezing Capelse Ondernemer van het Jaar”

Al een aantal jaar fotografeer ik het event ‘Themater‘ dat twee a drie keer jaar plaats vind in mijn woonplaats, Capelle aan den IJssel. Themater is een unieke mix van interessante inhoud, een local hero, en theater entertainment. In October wordt tijdens Themater de Capelse Ondernemer van het Jaar gekozen.

Dat gebeurde afgelopen woensdag. Hier volgen een aantal foto’s.

event-theater-capelle-aan-den-ijssel-ondernemer-1

Themater heeft een nieuwe moderator. De vorige moderator was TV-Rijnmond presentator Jan-Dirk Stouten, en die deed dat heel erg leuk. Maar Jan-Dirk is wat andere dingen gaan doen, en gelukkig heeft Themater nu een uitstekende nieuwe moderator gevonden, Journalist Frénk van der Linden. De eerste avond smaakte wat mij betreft gelijk naar meer.

event-theater-capelle-aan-den-ijssel-ondernemer-2

Dit ding zie je tegenwoordig ook op elk evenement: de catchbox. In deze zachte spons-vorm zit een microfoon verborgen. Zo kan de hele zaal horen wat u zegt. Ik noem hem altijd de babbel-box, maar de juiste naam is dus catchbox.

event-theater-capelle-aan-den-ijssel-ondernemer-3

Na het voorprogramma, over innovatie en samenwerking, interviewde Frénk de drie kandidaten voor de ondernemersprijs.

event-theater-capelle-aan-den-ijssel-ondernemer-4

Dit vond ik zelf een mooie foto. Ik heb voor een vorige editie van Themater ooit eens de prijs gefotografeerd die de winnaars krijgen. Die foto werd groot geprojecteerd. De prijs is een standbeeld van een grote stier. In deze foto kijkt de briesense stier naar Frénk, die zich daar volledig niet bewust van lijkt.

Toen kwam het entertainment. Het was werkelijk een spetterend optreden van Joosen en de Jager. Wat heb ik gelachen: om het sollicitatiegesprek, de Mindfulness scene, en de burgemeester met de zwieperende selfie-stick van za 8 meter.

event-theater-capelle-aan-den-ijssel-ondernemer-5
event-theater-capelle-aan-den-ijssel-ondernemer-6
event-theater-capelle-aan-den-ijssel-ondernemer-7

En toen het grote moment: de aankondiging van de winnaar van de prijs ‘Capelse Ondernemer van het Jaar’. Het mooie standbeeld werd gewonnen door grand-cafe restaurant ‘In den Boekenkast’. Hier overhandigt onze nieuwe burgemeester de prijs aan de directeur-eigenaar van dit bedrijf.

event-theater-capelle-aan-den-ijssel-ondernemer-8

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *