Portretten van topsporters op banners

De banners hangen! Direct na mijn terugkomst van vakantie mocht ik portretten van topsporters, namelijk het Rotterdam Basketbal Dames I team, maken. De banners zijn opgehangen in de Alexanderhal, de sporthal waar de dames trainen. Leuke ervaring om een zo’n heel damesteam in de studio te hebben. Het zijn natuurlijk niet de kleinste meiden… stoer, sterk, gespierd en lang! 

Intimiderende portretten

“Mijn doel,” heb ik aan het begin van de shoot tegen het hele team gezegd, “is om jullie sterk en in actie op de foto te zetten. Ik wil dat wanneer jullie de hal in lopen en de banners zien, deze jullie vervullen met zelfvertrouwen! En dat de tegenstander automatisch geïntimideerd is!” Dat vonden ze leuk om aan mee te werken! En vandaag kwam ik in de hal net nadat de meiden binnen waren gekomen. Die waren super-enthousiast! Vervolgens hebben ze zojuist hun wedstrijd in de hal overtuigend gewonnen, dus de strategie werkt. 🙂

Fotografie en ontwerp

Het ontwerp van de banners is ook van mij. Ik zie wel eens banners met een geweldige foto waar één of andere drukker dan een logo onder heeft geplakt zonder enig oog voor esthetiek. Dat ging mij niet gebeuren!

Sponsoring

En: erg leuk dat ik zelf ook een banner heb gekregen. Ik zie natuurlijk vaak advertentieborden langs een sportveld. Dan vraag ik me altijd af: levert dat nou wat op? Nou, we gaan het zien. Ik moet eerlijk zeggen: dit project heb ik gedaan omdat ik het een leuke uitdaging vond om deze foto’s te maken. Als er ook nog wat commercieel succes uit voortkomt is dat mooi meegenomen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *