De mooiste foto’s uit Mei

Europea Cuisine Lunch - maandag-1

Kleine woordspeling in de titel – zag u hem? Ik had ook kunnen schrijven: de mooiste foto’s van ‘mij’… Maar deze foto’s werden allemaal in Mei gemaakt!

Bovenstaande foto maakte ik in opdracht van de gemeente Rotterdam. Ik moest het voorbereiden van de Dutch Cuisine Lunch fotograferen, inclusief de lunch zelf. Zeg maar een soort food fotografie. Erg leuk om te doen. Foto’s moesten geschikt zijn voor gebruik in diverse food glossies. Bovenstaande foto waren de ingrediënten voor de asperges.

Joel zwartwit

Dit is mijn jongste zoon, Joel (17). Hij had wat foto’s nodig voor een modellenbureau dat hem wilde inschrijven. Dan is het toch handig dat je vader fotograaf is!

Group photo's Connecting Delta City - Rotterdam-

Weer in opdracht van de gemeente Rotterdam mocht ik het evenement ‘Connecting Delta Cities; fotograferen. Er moest ook een groepsfoto van de werkgroep gemaakt worden — met een Rotterdams tintje.

Jort Kelder

Op een mooi verjaardagsfeestje dat ik mocht fotograferen deed Jort Kelder een ‘Hoe heurt het eigenlijk?’ kwis met de jarige. Die behaalde een verrassend hoge score!

Koppensnellen

Op dit moment wordt in Capelle aan den IJssel één van de grootste windturbines van Nederland gebouwd. Ik mag dat proces zo nu en dan fotograferen. Deze heren zijn aan het ‘koppen snellen’, dat wil ze zeggen, ze zagen het gedeelte van de heipaal dat te hoog boven de grond uitsteekt, eraf.

Beton vlechten

Twee weken later mocht ik terug naar dezelfde bouwput, nu om het betonvlechten te fofograferen. Op bovenstaande foto ziet u hoe dat eruit ziet.

Linda Zadelaar-3

Tussendoor maakte ik een serie mooie portretten van deze interieurarchitecte. Ze liet een hele mooie recensie achter:

Heel hartelijk dank voor de prettige foto sessie. Je wist me heel snel gerust te stellen want ik was enorm zenuwachtig. Maar het ging erg goed en dat is te zien aan de resultaten! SUPER! Wil je nog even laten weten dat de snelheid en stiptheid ook helemaal correct zijn verlopen, ik hou wel van je zakelijke benadering. No bullshit dus.

Haven Rotterdam

Deze maand werd het ook voor het eerst mooi weer. Ik besloot naar de haven te rijden. Daar maakte ik een serie foto’s van de ondergaande zon die ik zelf erg mooi vind…

Bingham Vorkheftrucks (art)-1

Een andere mooie opdracht was voor een groot bedrijf in de haven. Hier moesten we producten, processen, mensen en gebouwen fotograferen. Ik hou er altijd van om heftruuks in actie te fotograferen!

AMS-IX - Peering 2016 - day 2 - -21

Nog een mooi evenement was het jaarlijkse congres van AMS-IX, de Amsterdam Internet Exchange. Ik begrijp er niet altijd even veel van, maar dit evenement levert jaar na jaar mooie plaatjes op. De mensen daar verontschuldigen zich altijd dat ze geeks zijn, en ik bedank hun altijd dat ze mij dat geweldige internet geven!

Debat Rotterdam Lokaal-6312

Dit evenement was gisteren: het debat van het Rotterdamse college van wethouders met het schaduw-college. De wethouders kregen de wind van voren, maar kregen toch wel een echte voldoende (wat ik verdiend vind!). Ik maakte een deel van de foto’s van dit event in zwartwit. Hier wethouder Huge de Jonge die het onderwijsbeleid toelicht.

Hoftoren - uitzicht dak-2

Ook zo’n heerlijke opdracht: Rotterdam fotograferen vanaf het dak van een aantal hoge gebouwen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *