‘Voor mijn klanten hoeft het allemaal niet zo mooi’

Op een recent evenement sprak ik een collega evenement fotograaf. Vol verbazing keek hij naar mijn assistent, naar de flitslampen die we gebruikten, en naar de apparatuur in mijn tas. ‘Ja’, zei hij, ‘daarmee maak je natuurlijk hele mooie foto’s. Maar voor mijn klanten hoeft het allemaal niet zo mooi.

Wat?

Ik zei maar niks.

Iedere fotograaf moet natuurlijk voor zichzelf invullen hoe hij zijn opdrachtgevers het beste bedient. Maar ik vond het eerlijk gezegd wel kenmerkend.

De ene fotograaf is de andere niet. Toch merk ik regelmatig dat klanten evenementenfotografen als uitwisselbaar beschouwen. “Ze zullen toch allebei wel goed zijn?” is dan de gedachte? “Het zijn ten slotte allebei professionele evenementenfotografen!”

En daar schuilt toch het addertje onder het gras. Ik ben regelmatig met stomheid geslagen als ik weer zo’n collega tegenkom. Een oude camera. Twee lenzen. De flits op de camera, recht naar voren gericht (hetgeen lelijk licht geeft). Nauwelijks bewegen tijdens het event. Slechte nabewerking. Wel met iedereen staan lachen en ouwehoeren en kaartjes uitwisselen. Als u denkt dat ik overdrijf, heeft u gewoon nog niet goed gekeken.

Ik werk graag voor opdrachtgevers die het beste willen. De mooist mogelijke foto’s met de best mogelijke dienstverlening. Daarvoor investeer ik voortdurend in de nieuwste apparatuur en ben ik voortdurend op zoek naar nog betere techniek. Tijdens uw event beweeg ik voortdurend (subtiel, zodat uw publiek mij niet ziet) op de achtergrond om uw event uit alle hoeken in beeld te brengen. Spendeer ik na afloop van uw event veel tijd aan de meest zorgvuldig mogelijke nabewerking. Gebruik ik uw evenement niet om mijn netwerk uit te breiden, of te flirten met de hostessen. Doe ik dus mijn uiterste best om de mooist mogelijke sfeerreportage van uw evenement te maken!

Nee, de ene evenement fotograaf is de andere niet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *