Portret van Johan Cruijff

Portret-Johan-Cruijff

Op een dag als vandaag heeft iedere fotograaf een foto van Johan Cruijff — dat begrijp ik ook wel. Maar op de één of andere manier voel ik me toch bevoorrecht dat ik hem ook een keer van dicht mocht meemaken.

Mijn herinnering daaraan is heel positief. Ik merk geregeld dat BN’ers de fotograaf maar als ongemakkelijk beschouwen en ongeduldig en onvriendelijk op hem of haar reageren. Meneer Cruijff was juist heel vriendelijk, opgewekt en meewerkend. Geen hint van ster-allures. Een grapje, vriendelijk, en iedereen op hetzelfde niveau. Dat leverde dan ook prima foto’s op. Bij die gelegenheid heb ik ook dit portret van hem gemaakt.

Ik ben normaal niet zo van BN’ers en celebrities en over het paard getilde beroemdheden. Maar in Johan Cruijff zijn we een heel bijzondere Nederlander kwijtgeraakt. Dat voel ik wel.

5 thoughts on “Portret van Johan Cruijff”

  1. Sjonge. Wat een prachtige foto. Misschien wel de mooiste die ik van JC heb gezien de afgelopen dagen.

  2. Yvonne Hazebroek

    Ik heb een vraag aan u als professioneel fotograaf.
    Ik schilder met olieverf en af en toe in opdracht. Ik wil graag weten hoe het zit met de copyrights als ik een foto wil naschilderen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *