LinkedIn profielfoto’s maken tijdens evenement

LinkedIn-profielfoto's

Deze opdrachtgever wilde zijn relaties iets moois meegeven, als dank voor het bezoeken van de relatiedag. Dus vroegen ze ons om een studio op locatie op te bouwen en ter plaatse mooie profielfoto’s voor LinkedIn te maken. Tussendoor moest ook het evenement zelf mooi op de foto worden vastgelegd.

Klik op de beelden om ze groter te zien.

Samen met Kels, mijn stagiair, was ik al vroeg op weg naar de Brabanthallen in ‘s Hertogenbosch. Daar aangekomen bouwden we een studio op met 4 lampen. Rond 9:30 waren we operationeel en konden de eerste foto’s gemaakt worden. Dat liep in het begin niet zo hard, maar toen mensen in de gaten kregen dat we ‘echt mooie foto’s maakten’ ontstond een hele lange rij. Eén van de deelnemers zei het zelfs vanaf het podium. Ze werd tijdens de afsluiting gevraagd wat voor haar de belangrijkste ‘take away’ was. Haar antwoord: ‘een hele mooie foto, zoals er al in lange tijd niet van me gemaakt is.’ Was niet het antwoord waar de vragensteller op hoopte. 🙂

Kels Circle

Het grootste deel van de foto’s werden gemaakt door Kels, uiteraard wel met mijn instructies en begeleiding. Maar Kels is een goede fotograaf en ik merkte al snel dat ik het rustig aan hem kon overlaten. Hierboven ziet u het resultaat na bewerking. De opdrachtgever had een medewerker beschibaargesteld die zorgvuldig kon bijhouden wie er op de foto ging, en waar de foto naar toe moest worden gestuurd.

Toen ik zag dat dat goed ging kon ik het evenement dus gaan fotograferen. En dat leverde ook leuke plaatjes op.

Circle Relatiedag Jan2015-24

De Brabanthallen zijn behoorlijk fotogeniek. Wel wordt de zaal helemaal met gekleurd licht verlicht, wat elke keer weer een leuke uitdaging is.

Circle Relatiedag Jan2015-148

‘S middags was er een optreden van Jan Reinders. Die heb ik nou een aantal malen gezien, maar die heeft elke keer een leuke en inspirerende show. Hier laat hij een dame uit het publiek het tafelkleed onder het servies vandaan trekken. Ik maakte precies op het juiste moment de foto.

Circle Relatiedag Jan2015-81

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *