Een kijkje in de keuken: enkele recente upgrades

De-keuken-van-Studio-Rogier-Bos

Graag vertel ik u over enkele investeringen die ik onlangs heb gedaan. Deze ‘upgrades’ zijn uiting van mijn commitment om u de best mogelijke kwaliteit beelden te leveren.

Op bovenstaand plaatje ziet u waar u foto’s bewerkt worden tot de kunstwerken die ik u met veel plezier lever! Klik op de foto om hem groter te zien.

Mijn commitment aan mijn opdrachtgevers is simpel:

De best mogelijke foto
Gemaakt met de meest geavanceerde apparatuur,
Bewerkt met de nieuwste bewerkingstechnieken
Geleverd met de best mogelijke service,
Tegen een redelijke prijs.

Een nieuwe Mac pro

MacPro

Ik had al een Mac Pro, zo’n Titanium kast, ik had behoefte aan nog meer snelheid en power! Dus heb ik zo’n ‘zwart emmertje’ aangeschaft. Vanaf het eerste moment dat ik hem aanzette was duidelijk dat deze bloedsnel is. Dat mag ook wel, er zit 32GB intern geheugen in en een 1 TB SolidState harddisk.
U vraagt zich misschien af waarom ik niet een foto van mijn ‘eigenlijke’ Mac Pro laat zien. Dat is heel simpel. Dat ding is klein en je koppelt er van alles aan. Dat betekent echter dat er op dit moment 9 verschillende draden uit dat kleine kastje komen. Visueel ziet het er niet geweldig meer uit. Maar razendsnel is het wel.

Nieuwe Harddisk ruimte

Drobo

Mijn oude MacPro had 4 harddisks van binnen. De nieuwe MacPro heeft één solid state drive; de rest is extern en wordt aangedreven via USB 3.0 en FireWire. Dat lijkt misschien omslachtig, maar het levert veel flexibiliteit op.

Ik heb er een Drobo 5D naast staan. Dat is een soort NAS, maar aangedreven via Firewire. Drobo is een RAID backup systeemm hetgeen betekent dat uw foto’s veilig op mijn schijven zijn; mocht één van de schijven kapot gaan, dan steek ik er een nieuwe in, en herstelt Drobo alles snel en eenvoudig. In totaal heb ik nu beschikking over 18 TB harddiskruimte. Lijkt me even voldoende…

Een nieuw scherm

Eizo

Maar de beste investering is toch wel het nieuwe scherm dat ik heb gekocht: de Eizo CG-277. Ik had al een 24inch Eizo scherm, en dat werkte al fijn. Maar dit scherm is toch wat anders: de kwaliteit van het beeld, de gradaties in de kleuren, de finesse, de details… werkelijk oogverblindend. Daarmee kan ik u echt veel betere beelden leveren!

1 thought on “Een kijkje in de keuken: enkele recente upgrades”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *