Privé vliegtuigen en stoere auto’s

Trip to Louwman Museum, Wassenaar, The Netherlands

Even een paar foto’s van één van de leukste opdrachten van afgelopen jaar. Ik kreeg een telefoontje of ik een fotoreportage kon maken van wat engelse auto-enthousiastelingen die op bezoek gingen in het Louwman museum. Ze zouden met een privé-jet aankomen op Rotterdam airport: of ik ze daar kon ontmoeten en dan gewoon de dag kon meemaken?

[Klik op de foto’s om ze groter te zien]

Geen probleem natuurlijk. Het was een mooie dag in de zomer. Op Rotterdam airport kreeg ik toestemming om op ‘het flightdeck’ te fotograferen, hetgeen betekent dat je tussen de privé-jets in staat (de andere jets mochten echter niet op de foto). Even een portretfoto maken van de piloot mocht wel: deze foto maakte ik met de Nikon 14-24 mm. Trukje dat ik heb afgekeken van mijn held Joe McNally (amerikaanse topfotograaf), die veel portretten maakt met deze groothoeklens.

Trip to Louwman Museum, Wassenaar, The Netherlands

Aangekomen bij het Louwman museum werden we ontvangen door dhr. Louwman zelf — bijzonder hartelijk. Terwijl het gezelschap een lekkere lunch nuttigde, ben ik snel even rond gaan kijken. Ik had dit museum nog neit bezocht, maar wow, wat is dit mooi! De vormgeving is echt geweldig!

Trip to Louwman Museum, Wassenaar, The Netherlands

Trip to Louwman Museum, Wassenaar, The Netherlands

Trip to Louwman Museum, Wassenaar, The Netherlands

Na de lunch kregen we een persoonlijke rondleiding van dhr Louwman zelf. Zo gaaf: deze man heeft zijn hele leven gewerkt aan deze geweldige auto-collectie — en hij kan er zeer enthousiast over vertellen! Hij zit boordevol verhalen: waar deze auto vandaan komt, hoe die auto werkt, en hoeveel moeite het heeft gekost om dit model te verkrijgen.

Trip to Louwman Museum, Wassenaar, The Netherlands

Ook leuk was dat ik, als fotograaf, achter de lijnen mocht waar de rest van het publiek niet overheen mag. Zo stond ik tussen de (vast peperdure) oude auto’s…

Trip to Louwman Museum, Wassenaar, The Netherlands

De auto’s zijn mooi uitgelicht. Dat was voor mij als fotograaf wel complex, want dan wordt het moeilijk om én het detail in de auto, én de mensen die ik moest fotograferen goed te zien. Aan bovenstaande foto is dus flink gesleuteld.Het lijkt bijna HDR, maar dat is het niet.

Trip to Louwman Museum, Wassenaar, The Netherlands

Het bezoek aan het museum duurde vier uur. Tijdens de borrel naderhand heb ik snel 121 foto’s geselecteerd, licht bewerkt en op 11 USB-sticks gezet. Zo hadden de heren toen ze weer op hun privé-jet naar Engeland stapten, allemaal de mooiste foto’s bij zich!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *