Portretten met verhaal van medewerkers communicatiebureau

Verhalende portretten van medewerkers communicatiebureau

Als fotograaf werk ik veel samen met communicatiebureaus. Meestal sturen ze me op pad om één of meerdere mooie portretten te maken voor een opdrachtgever. Maar wat doet een communicatiebureau als ze zelf portretfoto’s nodig hebben?

Dan bellen ze mij! Ze kreeg ik een foto van Leene Communicatie. Ik heb in het verleden diverse grote klussen voor Leene mogen doen, maar ik weet ook dat ze de beschikking hebben over meerdere fotografen en dat ik relatief duur ben. Maar als het echt een mooie foto moet zijn, dan bellen ze mij! En dat geldt ook voor de foto’s die ze van zichzelf nodig hebben.

Portretfoto met verhaal

“We willen leuke, vrolijke foto’s van onszelf die het verhaal vertellen van wie we zijn en wat we doen”, zo luidde de opdracht. Verder moesten de foto’s binnen de bestaande website passen en dus vierkant zijn.

Ik heb de medewerkers van Leene leren kennen als positieve en gedreven communicatieprofessionals die echt wel weten waar ze het over hebben. Deze mensen kijken kritisch naar zelfzelf en naar beeld in het algemeen. Dat vormde dus een leuke uitdaging!

Het vraagt even tijd

Nou krijg ik regelmatig de vraag of ik even een paar medewerkers op de foto kan zetten. Deze week nog kreeg ik de vraag of ik 16 mensen even individueel op de foto kon zetten — er was donderdag nog een half uurtje tijd, kon het dan?

Goede portretfotografie vraagt tijd. In het geval van Leene (13 personen) heb ik er twee ochtenden over gedaan (totaal 8 uur). Je begint met kennismaken en verkennen. Je overlegt over de aanpak. Dan stel je lampen op (in dit geval heb ik iedereen met 2 of drie flitslampen gefotografeerd), en vervolgens begin je met fotograferen. Iedereen moet even wennen, en met iedereen probeer je een beetje connectie te maken. Dat is meer dan ‘kijk eens hier’-en-klik…

De medewerkers van Leene deden enthousiast mee. Omdat ik de foto’s direct naar mijn iPad stuur kunnen ze zichzelf in ene terugzien en kan men meebeslissen over de uiteindelijke foto. Dan is niemand straks ontevreden over zijn of haar foto.

Meer doen dan afgesproken

Als fotograaf probeer ik in elke meer te leveren dan we zijn overeengekomen. Ik hou ervan als een opdrachtgever blij verrast ziet dat hij meer heeft gekregen dan verwacht. In dot geval heb ik een aantal leuke sfeerfoto’s gemaakt en ook van een aantal mensen een mooie foto geschoten voor hun LinkedIn profiel. Klik op een foto om hem groter te zien…

Leene sfeerfoto's-011
Leene sfeerfoto's-007

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *