Ik ben een Getty fotograaf!

Getty fotograaf in Rotterdam

Vandaag eindelijk het lang verwachte nieuws: ik ben een Getty fotograaf! Getty is het grootste agentschap voor fotografen ter wereld. 

Getty vertegenwoordigt wereldwijd 650 ‘artists’: fotografen, videografen en illustrators. En sinds deze week vertegenwoordigen ze ook een fotograaf uit Rotterdam…!

UITNODIGING

Het mooi is dat ik me zelf niet eens heb aangemeld. Een opdrachtgever voor wie ik nu al een aantal jaren werk, besloot wereldwijd zijn opdrachten voortaan via Getty uit te besteden. Zodoende dat Getty mij benaderde: we hebben je werk bekeken en willen je uitnodigen om Getty fotograaf te worden. Vervolgens heb ik een portfolio overlegd waar ze nog wel streng naar gekeken hebben (het moet ook passen binnen wat zij willen aanbieden), maar nu is heb ik dus het mooie nieuws ontvangen: mijn beelden zijn geaccepteerd en mijn  portfolio staat online. Nu ben ik beschikbaar voor opdrachten in Rotterdam, Nederland en Europa

Wat doet een Getty fotograaf?

Getty is een agentschap. Stel dat een opdrachtgever in Brisbane, Australië een artikel schrijft over een bedrijf dat mooie innovaties ontwikkelt in de haven van Antwerpen en een aantal foto’s nodig heeft voor een artikel. Dan bellen ze Getty met de specifieke verwachtingen. Getty zoekt vervolgens naar een fotograaf die dat goed zou kunnen en geeft hem of haar die opdracht. Alle financiën en gesprekken over gebruiksrechten worden allemaal zorgvuldig door Getty geregeld. Opdrachtgever blij en fotograaf blij!

Ik heb geen idee of dit veel op gaat leveren. Eerlijk gezegd heb ik geen hoge verwachtingen. Het lijkt me dat steeds minder opdrachtgevers gebruik maken van een agent. But you never know…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *