Even terug naar de middeleeuwen

Jousting-001

Afgelopen zondag kon je jezelf hier in het lokale park even terugwanen in de middeleeuwen. Overal liepen ridders en jonkvrouwen, maar ook boeren, lijfeigenen, een smid, een herder met een kudde schapen en een hond, een middeleeuwse bakker en een kruidendokter… Er was een heel dorp van tenten opgebouwd. En in het midden van dit dorp werd het steekspel gespeeld door stoere ridders op grote paarden.

Daar moest ik natuurlijk wel even bij zijn met mijn camera. ‘Fotograaf’s is natuurlijk niet een echt middeleeuws beroep, maar gewapend met mijn D4 mocht ik er toch bij zijn.

Hoe maak je nou mooie foto’s van dit geheel? Klik op de foto’s om ze groter te zien…

Jousting-002

Ik deed dat met mijn Nikon D4, die 12 beelden per seconde kan schieten, samen met een 70-200 en een 2x extender. Dat geeft me dus samen 400mm.  Zo zie je in de bovenste foto de watermeloen uiteenspatten nadat de ridder deze met zijn wapen een tik heeft gegeven.

Jousting-003

Daarna begon het steekspel. Twee ridders rijden in volle vaart op elkaar af en proberen met hun lans de ander te raken. De ridder die de lans van de ander kan breken is de winnaar.

Jousting-004
Jousting-005
Jousting-006
Jousting-007

Uiteraard gevolgd door een een ere rondje voor de winnaars:

Jousting-008
Jousting-009

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *