Zomercarnaval 2012

De afgelopen jaren heb ik door onze vakantieplannen steeds het zomercarnaval moeten missen. Maar deze keer was ik op tijd terug. Dus gisteren ging, gewapend met mijn nieuwe Nikon D800 en een paar lenzen, de stad in! Wat een feest. Hier volgen een aantal foto’s!

Enkele observaties:

  • Het zomer carnaval is een heel leuk, gezellig, multicultureel kleurrijk feest. Het wordt echt niet alleen gevierd door mensen met een Zuid-Amerikaanse achtergrond.
  • Het verraste me hoeveel kinderen er mee deden. Ze waren getooid in allerlei mooie kostuums. Echter: ze lachten weinig! Ik denk dat voor veel kinderen deze optocht wel heel erg lang is.
  • Er waren echt geen 800.000 mensen zoals de organisatie beweert en nu allerlei persdiensten overnemen. Dat vind ik altijd vreemd: zo’n organisatie schat de bezoekersaantallen altijd veel hoger in, zodat ze ‘voor volgend jaar’ hun bestaansrecht aan de gemeenteraad kunnen duidelijk maken en grote sponsors weer voor een jaar kunnen vastleggen. Ik heb de hele route meegelopen en ik zou zeggen dat er 300.000 mensen waren. Da’s nog steeds veel en het was nog steeds zeer gezellig.

Mijn Nikon D800 deed het op zich goed. Voor aanvang van de parade heb ik de settings veranderd om uncompressed RAW te schieten. Dat creëert bestanden van rond de 70 MB. Yikes! Doe ik dus niet meer: de compressed RAW zijn even goed en die zijn rond de 40MB. Scheelt toch het een en ander aan schijfruimte! Verder vond ik de focusing van mijn 70-200mm/f2.8 soms niet snel of goed. Bij nader inzien denk ik dat ik de D800 echt alleen ga gebruiken voor studiowerk, en dat ik mijn D4 gebruik voor dit soort evenementen. Ik heb intussen genoeg ervaring met mijn D4 om te weten hoe razendsnel die scherpstelt en schiet!

bekijk de web gallery

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *