Fotografie van Wolfkrann kranen in Wilhelmshafen

Ben terug van mijn tweede trip naar Wilhelmshaven (Duitsland). heb opnieuw bouwkranen gefotografeerd voor het Zwitserse bedrijf Wolffkran. Alle kranen stonden nu, maar nu was het weer opnieuw het probleem: vreselijk koud (wat wil je ook op het randje van de Noordzee!) en enorm bewolkt. toen ik aankwam kon ik letterlijk de kranen gewoon niet zien.

Dat was maandag – en een groot gedeelte van dinsdag.Dinsdag ben ik met Harry, een Duitse beveilings-ingenieur, helemaal naar boven geklommen. Daar konden we de kranen aanwijzingen geven en zodoende kon ik best een aantal leuke foto’s maken. Ik heb gelukkig niet zo snel last van hoogtevrees – en ik was goed uitgerust met een volledig veiligheidspak. De beveiliging op deze bouwplaatsen is hoog; je wordt constant gecontroleerd. Helaas betrok in de loop van de dag de lucht weer.

Maar woensdag ochtend was de zonsopgang zo schitterend en de lucht zo helder! Ik maakte foto na foto. Dat leverde een aantal mooie silhouette plaatjes op. In de nabewerking kun je dan leuk spelen met de kleuren van de lucht…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *