Portret fotografie van kandidaten gemeenteraadsverkiezingen

Portret fotografie kandidaten politieke campagne CDA Gouda
Voor CDA Gouda mocht ik de portretfotografie verzorgen van de kandidaten voor de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen. De foto’s moesten geschikt zijn voor posters en voor internet en sociale media. Ze moesten de kandidaten laten zien, midden in de samenleving.

Voor het CDA Gouda mocht ik portretfoto’s maken van de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen. Een leuke opdracht om te doen, omdat ik vaak heel kritisch ben over de portretfoto’s waarmee politieke partijen hopen de verkiezingen te winnen. Tja, als je dan gevraagd wordt om een politiek portret te schieten, dan moet je ook de moed hebben om de uitdaging aan te gaan. Ik blijf ervan overtuigd dat zo’n portret echt belangrijk is: een slecht portret kan je veel stemmen kosten. Maar als dat waar is, dan kan een goed portret je ook veel stemmen opleveren!

Deze politieke portretten moesten de kandidaten laten zien, midden in de samenleving. We maakten ze dus op zaterdagochtends op de markt in Gouda. Maar dan we zo, dat de achtergrond onscherp is. Je ziet reuring — maar niemand is herkenbaar en de focus ligt op de kandidaat.

En nee, ik woon niet in Gouda, en over mijn politieke voorkeur doe ik geen uitspraken. :-). Klik op de foto om hem groter te zien.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *