Geen studio – wat nu?

Bericht bekijken

Zoals ik in mijn vorige blogje vertelde heb ik onlangs mijn fotostudio moeten verlaten. Het gebouw waar ik 6,5 jaar in mocht zitten wordt gesloopt, en men heeft mij geadviseerd om te vertrekken voordat dat gebeurde 🙂. Met behulp van het geweldige moving team in bovenstaande video zijn de spullen verhuisd naar de opslag. En nu ben ik  — rustig — op zoek naar een nieuwe plek.

Dat is minder dramatisch dan het wellicht klinkt, hoor! Enerzijds ben ik heel dankbaar voor de 6,5 geweldige jaren dat ik aan de Coolsingel mocht zitten en de samenwerking die ik daar met de andere ondernemers had. Anderzijds is het ook wel even lekker om in deze Corona tijd even niet de kosten van een studio te hebben! Dat scheelt toch wel een leuk bedrag elke maand.

Niet dat het geen pijn doet! Ik heb daar 6,5 jaar met veel plezier gezeten en veel mooie projecten mogen doen! Onder deze blogpost een kleine greep uit foto’s die ik daar de jaren heen mocht maken.

Eerst nog een video van ‘the move’, gewoon omdat ik zo leuk vind. De jongens vonden twee gekleurde TL lampen, en dat werden natuurlijk gelijk Star Wars light-sabers.

Geen studio – maar studiofotografie kan nog steeds

Dat ik momenteel geen studio heb, betekent niet dat ik u niet van dienst kan zijn met studiofotografie.

Met collega’s die wellicht interesse hebben om samen iets te doen, kom ik graag in contact!

Verschillende collega’s hebben, zodra zij van deze ontwikkeling hoorden, mij aangeboden dat ik gebruik kon maken van hun studioruimte. Super aardig! Met een paar van hen heb ik concrete afspraken gemaakt. Dit zijn goede en professionele studio’s met veel mogelijkheden. Dit betekent dat uw zakelijk portret, familieportret of productfotografie gewoon kan uitvoeren. Aarzelt u dus niet om daarvoor contact met mij op te nemen.

En vandaag heb ik twee portretshoots gedaan bij de klanten op locatie: vanochtend één en vanmiddag één. Dit waren beide partijen die voorheen bij mij in de studio kwamen. Ik heb ter plekke een kleine studio opgebouwd en de benodigde foto’s genomen. 

Kleine productfotografie doe ik thuis. Ook daar kan ik een goed uitgeruste studio opbouwen om objecten tot ongeveer het formaat van een schoenendoos te fotograferen.

Op zoek naar nieuwe ruimte

En ik ben heel rustig op zoek naar nieuwe ruimte. Als ik iets heel moois tegenkom, doe ik dat, maar ik vind het ook niet erg om even een pas op de plaats te maken zolang Corona duurt.

Zoek ik weer iets in de antikraaksfeer? Nou, als het heel mooi of bijzonder is (zoals mijn studio aan de Coolsingel dat was), dan sta ik daarvoor open. Maar eigenlijk ben ik meer geïnteresseerd in een ruimte met een meer permanent karakter. Iets waar ik gewoon lekker mijn gang kan gaan en mijn eigen look-and-feel aan kan geven. Wellicht iets met één of meerdere collega’s, zodat we onze middelen kunnen combineren en beter voor de dag kunnen komen met een betere ruimte?

Verlanglijstje

Als u toch uw ogen wil openhouden om te zien of u oets voor mij tegenkomt, dan is hier mijn verlanglijstje. Aan welke eisen moet een nieuwe ruimte voldoen?

 • 80 – 200 m2
 • Directe omgeving Rotterdam:|
  De volgende gebieden vind ik heel interessant: MH4 gebied; Centrum; Rotterdam Noord; Hilligersberg; Alexanderpolder; Kralingen; Nesselande, Kop van Zuid.
 • Bedrijfsruimte met kantoor-mogelijkheid.
  Een kantoor, met systeem plafonds en vloerbedekking werkt niet! Een loods met een kantoorruimte zou ideaal zijn
 • Harde vloeren (geen tapijt!)
 • Industrieel uiterlijk: graag!
 • Verwarmd
 • Ruimte moet goed af te sluiten zijn
 • Daglicht is niet noodzakelijk. Licht maak ik zelf wel…
 • Parkeergelegenheid dichtbij

Als u een leuke ruimte in de directe omgeving van Rotterdam weet, dan hoor ik het graag. En met collega’s die wellicht interesse hebben om samen iets te doen, kom ik graag in contact!

Hieronder wat foto’s die ik in mijn studio maakte. 

Familieportret op een rijtje. Ik heb de modellen één voor één gefotografeerd en in Photoshop aan elkaar geplakt.
Familieportret op een rijtje. Ik heb de modellen één voor één gefotografeerd en in Photoshop aan elkaar geplakt.
Deze stijl is zeer populair. Niet zo gek want zo’n foto op groot formaat staat natuurlijk wel heel mooi boven de bank!
Deze dame fotografeerde ik voor een fotowedstrijd. Dit is niet de foto die ik instuurde, die is heel anders. Maar r=tijdens de shoot stond ze zo, en dag ik opeens dit beeld.
Familie portret in de studio in Rotterdam. Deze 5 broers in een samengesteld gezin konden het uitstekend samen vinden.
Portret van Rotterdamse topatleet, een speelster in het Rotterdam basketbal team.
Voor Rotterdam basketbal mocht ik portretten maken van het hele eredivisie team. De foto’s kwamen in grote banners aan de muur van hun voornaamste speellocatie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *